Σοκ στην Πολωνία: 10 δισ.$ για 200 βλήματα Patriot και 16 εκτοξευτές – Πολωνός υφυπ. Άμυνας: «Δεν πληρώνουμε» | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Σοκ στην Πολωνία: 10 δισ.$ για 200 βλήματα Patriot και 16 εκτοξευτές – Πολωνός υφυπ. Άμυνας: «Δεν πληρώνουμε»

9 Δεκεμβρίου 2017 23:14:00

Σε… σοκ βρίσκεται η Πολωνία ύστερα από τον λογαριασμό που της ήρθε από την Raytheon για την αγορά Α/Α και αντιβαλλιστικών συστημάτων Patriot από τις ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα το συμβόλαιο που ήταν να υπογραφεί στο τέλος του έτους αφορά την προμήθεια 208 βλημάτων Patriot Advanced Capabilty-3 (PAC-3), 16 εκτοξευτών M903 τεσσάρων ραντάρ AN/MPQ-65, τεσσάρων κέντρων ελέγχου και διοίκησης, ανταλλακτικών και άλλου υποστηρικτικού υλικού έναντι 10.5 δισ.$.

Το πόσο έχει σαστίσει τους Πολωνούς οι οποίοι δεν αφενός δεν έχουν να δώσουν τόσα χρήματα για την αγορά των συστημάτων αφετέρου έχουν σαστίσει από την «βροχή» των δισ. $.
Αν και ο Πολωνός υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει τον περασμένο Μάρτιο ότι η χώρα του θα προχωρούσε στην παραγγελία των συστημάτων μέχρι το τέλος του 2017, τώρα ο υφυπουργός Άμυνας δηλώνει δεν υπάρχει… μια.
Όπως αναφέρθηκε στο Radio Poland ο υφυπουργός Άμυνας της Πολωνίας Bartosz Kovnatski δήλωσε πως η χώρα του δεν είναι έτοιμη να πληρώσει τις ΗΠΑ για την αγορά των 10 δισ.$.
Η Raytheon είχε δηλώσει από την μεριά της ότι και βάσει της εμπειρίας  της, ότι το τελικό κόστος της αγοράς θα είναι μικρότερο από τα 10 δισ. που έχει εκτιμηθεί.
«Το τελικό κόστος θα είναι μικρότερο και αυτό θα προκύψει από τις τελικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μερών», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος της εταιρείας για να συμπληρώσει:
«Θα εργαστούμε στενά με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Πολωνίας για να πετύχουμε μια αμοιβαία συμφωνημένα τιμή».
Προφανώς η τιμή αυτή δεν ήρθε με αποτέλεσμα η πολωνική κυβέρνηση να εμφανίζεται διστακτική στην υπογραφή του σχετικού συμβολαίου.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: