Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τη «χαμένη» πόλη των Μάγια στη Γουατεμάλα [pics] | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Νέες εντυπωσιακές εικόνες από τη «χαμένη» πόλη των Μάγια στη Γουατεμάλα [pics]

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ
8 Φεβρουαρίου 2018 14:29:00

Εντυπωσιακές εικόνες από την άγνωστη πόλη των Μάγια στη Γουατεμάλα – 3D χάρτες αποκαλύπτουν πυραμίδες, οικισμούς, γεωργικές εκτάσεις, αρδευτικά κανάλια και αμυντικά έργα – Η πυραμίδα των 30 μέτρων στην καρδιά της πόλης που μέχρι σήμερα πίστευαν ότι ήταν… βουνό – Εκεί μπορεί να κατοικούσαν πάνω από 15 εκατομμύρια άνθρωποι – Η αρχαία πόλη βρέθηκε στη ζούγκλα Πέτεν κοντά στα σύνορα της Γουατεμάλας με το Μεξικό και το Μπελίζ

Οι λέξεις είναι «μικρές» για να περιγράψουν τις παρακάτω εικόνες. Για να αποτυπώσουν τη σημαντικότητα των όσων βρήκαν οι αρχαιολόγοι στη Γουατεμάλα. Το μεγαλείο της χαμένης πόλης των Μάγια. Μιας πόλης που είχε «χαθεί» στη ζούγκλα αλλά πλέον αποκαλύπτεται και προκαλεί δέος.
Χρησιμοποιώντας μια υψηλής τεχνολογίας τεχνική εναέριας χαρτογράφησης, οι αρχαιολόγοι εντόπισαν δεκάδες χιλιάδες οικισμούς, πυραμίδες και αμυντικά έργα της φυλής των Μάγια!
Τα «ευρήματα» εντοπίστηκαν στην πυκνή ζούγκλα της περιοχής Πέτεν στην Γουατεμάλα, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό και το Μπελίζ. Γεγονός που υποδηλώνει ότι εκεί ζούσαν εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι από ό,τι εθεωρείτο στο παρελθόν.

Φωτογραφία Daily Mail

 

Πιο… προχωρημένοι από Έλληνες και Κινέζους οι Μάγια

Η αποκάλυψη, θεωρούν οι επιστήμονες, δείχνει ότι ο πολιτισμός των Μάγια ήταν, στην περίοδο της ακμής του πριν από 1.500 χρόνια, πιο προχωρημένος από εκείνων των αρχαίων Ελλήνων και των Κινέζων.
Πιθανόν 15 εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούσαν στο επίκεντρο της αυτοκρατορίας των Μάγια! Η αφθονία αμυντικών τειχών, φρουρίων και προμαχώνων δείχνει πως οι Μάγια έζησαν σε συνθήκες πολέμου.
H περιοχή της χαρτογράφησης εκτείνεται σε 2.100 τμ. Είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που εθεωρείτο ότι κατοικούνταν από τους Μάγια. Ο πολιτισμός των οποίων γνώρισε την ακμή του το διάστημα 1.000 π.Χ και 900 μ.Χ κατά προσέγγιση. Οι απόγονοί τους εξακολουθούν να κατοικούν στην περιοχή.

Τι βρήκαν

Εντοπίστηκαν περίπου 60.000 κατασκευές, περιλαμβανομένων τεσσάρων βασικών τόπων τελετουργιών και μυστηρίων με πλατείες και πυραμίδες. Βρήκαν επίσης πόλεις με πεζοδρόμια, σπίτια, αρδευτικά κανάλια και οχυρώσεις.
Οι χάρτες που δημιουργήθηκαν αποκαλύπτουν και μεγάλους δρόμους, που συνέδεαν τα αστικά με τα λατομεία. Βρήκαν επίσης προηγμένα συστήματα άρδευσης και οικοδομής που υποστήριζαν τη γεωργία.
Βρέθηκε επίσης μια πυραμίδα στην «καρδιά» της αρχαίας πόλης των Μάγια, Τικάλ. Η πυραμίδα φτάνει σχεδόν τα 30 μέτρα. Μέχρι η πόλη να έρθει στο φως, η πυραμίδα θεωρούνταν πως ήταν βουνό!

Έτσι βρήκαν την πόλη που «έθαψε» η ζούγκλα στη Γουατεμάλα για αιώνες

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν την τεχνολογία Lidar για να φτάσουν στη σπουδαία ανακάλυψη. Έστειλαν στην περιοχή αεροσκάφος με σκάνερ Lidar, το οποίο δημιούργησε 3D χάρτες της περιοχής.
Η τεχνική αυτή επέτρεψε στους αρχαιολόγους να χαράξουν το περίγραμμα αυτού που περιγράφουν ως δεκάδες νέες πόλεις των Μάγια. Πόλεις που μόλις ανακαλύφθηκαν και κρύβονταν κάτω από τη ζούγκλα αιώνες αφού οι κάτοικοί τους, τις εγκατέλειψαν.
Με πληροφορίες από τη Daily Mail


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: