Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: Το μυστικό του θαύματος της αρχαιότητας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: Το μυστικό του θαύματος της αρχαιότητας

19 Φεβρουαρίου 2018 22:58:00

Αρχαιολόγος ανακάλυψε πώς οι Αιγύπτιοι μπορεί να έφτιαξαν ευθυγραμμισμένη τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας.

Ήταν πριν από περίπου 4.500 χρόνια όταν ο Αιγύπτιος Φαραώ Κουφού κατασκεύασε τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας. Είναι η μεγαλύτερη από τις τρεις πυραμίδες που στέκονται σε ύψος 138 μέτρων στο οροπέδιο της Γκίζας. Από τους αρχαίους συγγραφείς θεωρούνταν «θαύμα του κόσμου».
Φαίνεται πως οι κατασκευαστές της πυραμίδας είχαν κατά κάποιο τρόπο σχεδιάσει αυτό το αρχαίο θαύμα με απίστευτη ακρίβεια. Η πυραμίδα του Khafre και η κόκκινη πυραμίδα είναι επίσης ευθυγραμμισμένες με μεγάλο βαθμό ακρίβειας.

Πάνω από 100 χρόνια οι ερευνητές ανέφεραν διαφορετικές μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι για να ευθυγραμμίσουν τις πυραμίδες με τέτοια ακρίβεια.
Όπως έγραψε ο Glen Dash, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μια μέθοδος που αξιοποιεί την ισημερία. Το κατά πόσο οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποίησαν τεχνική αξιοποίησης της ισημερίας παραμένει άγνωστο.
«Οι Αιγύπτιοι δυστυχώς μας άφησαν λίγες ενδείξεις. Δεν βρέθηκαν έγγραφα ή σχέδια που να παρέχουν τεχνικές εξηγήσεις για το πώς ευθυγράμμισαν τους ναούς ή τις πυραμίδες τους», σημειώνει ο Glen Dash.
Στην πραγματικότητα, όπως εκτιμά, είναι πιθανό ότι χρησιμοποιήθηκαν πολλές μέθοδοι γαι την ευθυγράμμιση των πυραμίδων.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: