Βρέθηκαν Ερείπια Μεγαλούπολης των Μάγια Παρόμοια με Αρχαίας Ελλάδος και Κίνας | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Βρέθηκαν Ερείπια Μεγαλούπολης των Μάγια Παρόμοια με Αρχαίας Ελλάδος και Κίνας

2 Σεπτεμβρίου 2018 17:57:00

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία λέιζερ LiDAR (Light Detection and Ranging), οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τα υπολείμματα ενός οικισμού, κάτω από την πλούσια ζούγκλα της βόρειας Γουατεμάλας. Τα ευρήματα έχουν αναγκάσει τους ειδικούς να… αναθεωρήσουν όσα πίστευαν για τον αρχαίο πολιτισμό!
Οι ερευνητές από ένα τοπικό μη κερδοσκοπικό ίδρυμα, το PACUNAM, ανακάλυψαν περισσότερες από 60.000 αρχαίες δομές (κατοικίες, ναούς, υπερυψωμένους δρόμους και άλλες τεχνητές κατασκευές), οι οποίες ευρίσκονται βαθειά ακόμη κρυμμένες στην προστατευόμενη περιοχή Petenτης Γουατεμάλας, 5.000.000 στρεμμάτων. H τεχνολογία λέιζερ έδειξε ψηφιακά το πλούσιο αρχαιολογικό υπέδαφος, αυτού του εγκαταλελειμμένου προ-κολόμβου πολιτισμού.

Με βάση τα μεγαλύτερα δεδομένα LiDAR που καταγράφηκαν ποτέ, τα οποία καλύπτουν μια έκταση 800 τετραγωνικών μιλίων, τα εκπληκτικά ευρήματα δείχνουν ότι οι Μάγιας ήταν πολύ πιο… προηγμένοι απ’ ό,τι πίστευαν και διέδιδαν έως τώρα οι επιστήμονες! Τα ευρήματα είναι πραγματικά πρωτοποριακά. Η τοποθεσία δεν φιλοξενούσε έναν πληθυσμό περίπου 5.000.000 ανθρώπων (όπως εκτιμούσαν έως τώρα), αλλά… 15.000.000 (!!!), και είχε ένα στάδιο προηγμένου πολιτισμού, παρόμοιο με αυτό της αρχαίας Ελλάδος και της Κίνας!
Πρόκειται για μια τεράστια «μεγαλούπολη», 1.200 χρόνων, των Μάγιας, λοιπόν…
«Η κλίμακα και η πυκνότητα του πληθυσμού είχαν υποτιμηθεί σε μεγάλο βαθμό», λέει ο αρχαιολόγος Thomas Garrison.
Υπερυψωμένοι δρόμοι και διάδρομοι συνέδεαν διαφορετικές πόλεις, υπήρχαν συστήματα άρδευσης και κανάλια, αναχώματα και δεξαμενές, ικανά να στηρίξουν ένα σύνθετο γεωργικό σύστημα… Προφανώς, αυτές οι πόλεις των Μάγια στρατιωτικοποιήθηκαν. Οι αρχαιολόγοι έκπληκτοι ανακαλύψουν άφθονες αποδείξεις αμυντικών τειχών, προμαχώνων και φρουρίων. «Ο πόλεμος ήταν μεγάλης κλίμακας και συστηματικός, και για πολλά χρόνια», εξηγεί ο κ. Garrison.
Δυστυχώς, ενώ ο χώρος είναι καινούργιος για τους αρχαιολόγους, έχει ήδη λεηλατηθεί! Χιλιάδες λάκκοι βρέθηκαν να έχουν σκαφτεί από τους σύγχρονους θησαυροθήρες, οπότε όλοι, προφανώς, οι θησαυροί μπορεί να έχουν κλαπεί εδώ και καιρό…
ΠΗΓΗ: National Geographic,


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: