Απλώνεται ο Ελληνικός στόλος: «Σφραγίζει» το κεντρικό Αιγαίο το ΠΝ και στέλνει μήνυμα στην Αγκυρα – Σε ετοιμότητα και ο ΣΞ
Απλώνεται ο Ελληνικός στόλος: «Σφραγίζει» το κεντρικό Αιγαίο το ΠΝ και στέλνει μήνυμα στην Αγκυρα – Σε ετοιμότητα και ο ΣΞ

Έντονη ανησυχία επικρατεί στην Αθήνα λόγω ανακοινώσεων και τουρκικών κινήσεων το τελευταίο διάστημα, με τις οποίες προαναγγέλλονται τουρκικές γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ ίσως και  τις επόμενες εβδομάδες, για αυτόν τον λόγο το πολεμικό ναυτικό θα υλοποιήσει τουλάχιστον τρεις ασκήσεις στο Αιγαίο παραμένοντας έτσι σε συνεχή επιφυλακή .
Το τουρκικό πλοίο MTA Oruc Reis σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή εφημερίδα Dyalog ευρίσκεται σε πορεία προς την Κύπρο, αφού ολοκλήρωσε τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μαύρη Θάλασσα.

Ως γνωστό, το τουρκικό γεωτρύπανο με το όνομα  «Πορθητής» βρίσκεται εδώ και καιρό κοντά στην Αττάλεια, συνοδεία 10 τουρκικών πολεμικών πλοίων και δύο υποβρυχίων.
Και τα δύο πλοία αναμένεται να μετακινηθούν σε κυπριακά ύδατα μέχρι το τέλος του μήνα για να ξεκινήσουν τις εξερευνήσεις και τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου.
Οι κινήσεις αυτές αξιολογούνται από τους επιτελείς του ελληνικού Πενταγώνου  και κυβέρνησης ως «άκρως επικίνδυνες” και για αυτό αποφασίστηκαν ορισμένες «κινήσεις» στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η δημιουργία εθνικού συμβουλίου ασφαλείας.
Ο ελληνικός τύπος αναφέρει ότι  ενδεικτικό της εγρήγορσης που υπάρχει στην Αθήνα είναι το γεγονός ότι ο Στόλος θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες τρεις διαδοχικές ασκήσεις, οι οποίες θα ολοκληρωθούν πριν την έναρξη της διακλαδικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ, στην οποία θα έχουμε εκ νέου ανάπτυξη του ελληνικού στόλου.
Αυτό σημαίνει ότι ο Ελληνικός Στόλος θα κατοικοεδρεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Αιγαίο, έτοιμος για δράση οπουδήποτε απαιτηθεί .
Οι χερσαίες ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ευρίσκονται και αυτές συνεχή επαγρύπνηση, ενώ αναφέρονται  πρόσθετα μέτρα ασφαλείας στον Έβρο και στα μικρονήσια, με ενίσχυση των περιπόλων και φυλακίων.
Τα ελληνικά αεροσκάφη βρίσκονται έτσι και αλλιώς σε συνεχή πολεμική ετοιμότητα λόγω των τουρκικών παραβιάσεων, οι οποίες αυξάνονται τόσο ποιοτικά όσο και αριθμητικά .
Χθες έγιναν 43 παραβιάσεις στο Αιγαίο και το εντυπωσιακό στοιχείο ήταν ότι σε μία απ΄ αυτές συμμετείχε και εκπαιδευτικό αεροσκάφος των Τούρκων.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: