Μόσχα: «Το IL-20 καταρρίφθηκε από πύραυλο της συριακής αεράμυνας αλλά το Ισραήλ φταίει για αυτό – Θα απαντήσουμε» | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Μόσχα: «Το IL-20 καταρρίφθηκε από πύραυλο της συριακής αεράμυνας αλλά το Ισραήλ φταίει για αυτό – Θα απαντήσουμε»

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ
18 Σεπτεμβρίου 2018 11:29:00

Από πύραυλο της συριακής αεράμυνας καταρρίφθηκε το ρωσικό ανθυποβρυχιακό αεροσκάφος, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό ΥΠΑΜ επιρρίπτοντας όμως την ευθύνη στο Ισραήλ για την πτώση του IL-20 και τον θάνατο και των 15 επιβαινόντων.
Μάλιστα οι Ρώσοι κατηγορούν το Ισραήλ ότι σκοπίμως δημιούργησε αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση στην Συρία, εννοώντας προφανώς ότι εκτελεί αμερικανικές εντολές και ότι πλέον θεωρούν το Ισραήλ ότι προέβη σε «εχθρική ενέργεια» και ότι «θα απαντήσουν». 
Αυτό σημαίνει ότι η μεταξύ τους συμφωνία παύει να ισχύει.
«Τα ισραηλινά αεροσκάφη σκοπίμως δημιούργησαν μια επικίνδυνη κατάσταση στην περιοχή της Λαττάκειας στη Συρία»
Και συνέχισε το ρωσικό ΥΠΑΜ: «Οι Ισραηλινοί χρησιμοποίησαν το ρωσικό IL-20 ως ασπίδα έναντι του συριακού συστήματος αεροάμυνας».

Ως αποτέλεσμα, το ρωσικό αεροσκάφος κατερρίφθη από πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύθηκε από το συριακό αμυντικό σύστημα S-200.
Ρωσικό IL-20 με 14 στρατιωτικούς εξαφανίστηκε πάνω από τη Μεσόγειο θάλασσα
Παράλληλα, η Μόσχα αποκάλυψε ότι το Τελ Αβίβ δεν προειδοποίησε τη διοίκηση των ρωσικών στρατευμάτων για τις προσχεδιασμένες επιχειρήσεις στην περιοχή της Λαττάκειας ως όφειλε κατόπιν της μεταξύ τους συμφωνίας.
Ξεκαθάρισε δε, ότι οι ενέργειες του Ισραήλ θεωρούνται από τη Μόσχα ως «εχθρικές» και επανέλαβε το δικαίωμα της Ρωσίας να προχωρήσει σε «ανάλογη απάντηση».
Επιβεβαιώθηκε έτσι η ανάλυση  που εκτιμούσε ότι οι Σύροι κατά λάθος είχαν καταρρίψει το αεροσκάφος καθώς τα υπόλοιπα 2 σενάρια, της άμεσης κατάρριψης δηλαδή είτε από Ισραηλινούς, είτε από Γάλλους, θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και σε παγκόσμια σύρραξη…
Μάλιστα επιβεβαιώνεται με βάση την δήλωση του ΥΠΑΜ και το 4ο σενάριο μαζί με το 1ο. Η κατάρριψη έγινε από τους Σύρους κατόπιν όμως παραπλάνησης.
Το ρωσικό ΥΠΑΜ το λέει ξεκάθαρα «χρησιμοποιήσατε το ρωσικό αεροσκάφος ως ασπίδα».
Το πιθανότερο είναι να χρησιμοποιήθηκε για την κατάρριψη συριακό Buk-M2/SA-17 όπως διαρρέει ανεπίσημα το αμερικανικό Πεντάγωνο
Γράψαμε για τα τέσσερα σενάρια κατάρριψης:
«Το πρώτο σενάριο και το επικρατέστερο είναι να λένε την αλήθεια οι Αμερικανοί (οι οποίοι έσπευσαν αμέσως να το διαρρεύσουν για να αποφύγουν «ακραίες» καταστάσεις) και τελικά το αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από φίλια πυρά και συγκεκριμένα από την συριακή αεράμυνα.
Είτε από πύραυλο S-300 είτε από S-200 είτε από συριακό Buk-M2/SA-17
Σε περιβάλλον μεγάλης έντασης είναι κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν.
Το δεύτερο σενάριο είναι να το έριξαν οι Ισραηλινοί με πύραυλο αέρος-αέρος καθώς επιχειρούσαν ισραηλινά F-16 πάνω από την Συρία.
Είναι ένα σενάριο πολύ τραβηγμένο καθώς οι Ισραηλινοί δεν θα τολμούσαν να προβούν σε μια τέτοια ενέργεια ξέρουν πως οι Ρώσοι θα το μάθουν και η «άτυπη» άδεια που τους έχουν δώσει να επιχειρούν πάνω από την Συρία χωρίς τον κίνδυνο κατάρριψης τους απλά θα λήξει με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οι Ισραηλινοί δεν το θέλουν αυτό.
Βέβαια οι Σύροι σκοπίμως ρίχνουν το φταίξιμο στους Ισραηλινούς και παντού αναφέρουν ότι το αεροσκάφος καταρρίφθηκε από ισραηλινό πύραυλο.
Το τρίτο σενάριο αναφέρεται στην πιθανότητα το ρωσικό αεροσκάφος να καταρρίφθηκε από βολή αντιαεροπορικού πυραύλου επιφανείας-αέρος που πιθανόν εκτοξεύθηκε από την γαλλική φρεγάτα Auvergne κλάσης FREMM ή κάποιο άλλο πλοίο από την ΝΑΤΟϊκή δύναμη στην περιοχή.
Όμως και αυτό οι Ρώσοι θα το γνώριζαν από την αρχή και αν η Γαλλία προέβη σε μια τέτοια ενέργεια θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις δυνάμεις της στην περιοχή.
Υπάρχει όμως και μια τέταρτη περίπτωση καθώς οι Ισραηλινοί διαθέτουν αυξημένες δυνατότητες ηλεκτρονικού πολέμου να «άλλαξαν» το IFF του ρωσικού ανθυποβρυχιακού αεροσκάφους και να το εμφάνισαν στη συριακή αεράμυνα ως «εχθρικό» με αποτέλεσμα να βληθεί από φίλια πυρά.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


One thought on “Μόσχα: «Το IL-20 καταρρίφθηκε από πύραυλο της συριακής αεράμυνας αλλά το Ισραήλ φταίει για αυτό – Θα απαντήσουμε»”

  1. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    Το τεταρτο σεναριο ειναι το επικρατεστερο και πιστευω πως οι ισραηλινοι την εκαναν την πονηρια τους….βεβαια ο βλαδιμηρος δεν θα μεινει με σταυρωμενα χερια οσονουπω
    θα ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ σαν αληθινος ΗΓΕΤΗΣ που ειναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: