Το ΥπερΗφαίστειο Yellowstone Ετοιμάζεται να Μπει στο Χορό με ΥπερΕκρήξεις | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το ΥπερΗφαίστειο Yellowstone Ετοιμάζεται να Μπει στο Χορό με ΥπερΕκρήξεις

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΦΥΣΗ
20 Σεπτεμβρίου 2018 20:57:00

Το ηφαίστειο του Yellowstone είναι ένα από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια του πλανήτη και πολλοί θεωρούν ότι εφόσον ενεργοποιηθεί σθεναρά τότε θα φέρει μεγάλες καταστροφές, όχι μόνο στην περιοχή, αλλά ίσως και σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Το Εθνικό Πάρκο του Yellowstone βρίσκεται στα βορειοδυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών και απλώνεται στις «γωνίες» των Wyoming,  Idaho και Montana.. Σύμφωνα με την express.co.uk, o εμπειρογνώμονας ηφαιστείων Larry Mastin της USGS προέβλεψε ότι το υπερηφαίστειο Yellowstone είναι πιθανό να ξεσπάσει μέχρι και 1.000 κυβικά χιλιόμετρα τέφρας εξαιτίας των προηγούμενων υπερεκρήξεων στην περιοχή.

Ο Δρ Mastin αναφέρθηκε σε τρεις προηγούμενες εκρήξεις, καθώς οι ενδείξεις ανανεωμένης εκρηκτικής δραστηριότητας από το ηφαίστειο των εθνικών πάρκων των ΗΠΑ είναι «πιθανό» στο μέλλον να συμβούν, αλλά ωστόσο επέμεινε ότι η πρόβλεψη ενός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα ήταν δύσκολη καθώς οι εκρήξεις δεν είναι αυστηρά «περιοδικές».
Μιλώντας στην Coast to Coast AM, ο ηφαιστειολόγος δήλωσε: «Το Yellowstone βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο μιας μακράς αλυσίδας μεγάλων ηφαιστείων που έχουν προκαλέσει υπερβολικές εκρήξεις για μια περίοδο που φτάνει τουλάχιστον τα 15 εκατομμύρια χρόνια. Οπότε είναι πιθανόν να συμβούν υπερεκρήξεις στο Yellowstone.
Το USGS δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πότε θα εκδηλωθεί το Yellowstone, αλλά η βαθιά ηφαιστειακή δραστηριότητα, η ανάκαμψη της Καλντέρας και οι συχνοί σεισμοί είναι όλα υπενθυμίσεις ότι το υπερηφαίστειο δεν είναι αδρανές.
Μια έκρηξη του ηφαιστείου Yellowstone θα μπορούσε να αποδειχτεί καταστροφική για τα μισά δυτικά κράτη, καθώς θα μπορούσε να καλύψει τις καλλιέργειες στη Μέση Δύση με τουλάχιστον 4 ίντσες τέφρας. Θα έπληττε, επίσης, με επικίνδυνα αέρια όπως το διοξείδιο του θείου που οδηγεί σε όξινη βροχή και παγκόσμια ψύξη.
Η USGS, ανάμεσα σε άλλα δήλωσε: Η πιο πρόσφατη ηφαιστειακή έκρηξη στο Yellowstone, έσπειρε μία ροή λάβας στο οροπέδιο Pitchstone και συνέβη πριν από 70.000 χρόνια. Επίσης, ότι ορισμένες από τις εκρήξεις είχαν περίπου το μέγεθος της καταστροφικής έκρηξης του ηφαιστείου Pinatubo του 1991 στις Φιλιππίνες, ενώ αρκετές ήταν πολύ μεγαλύτερες.
Πάντως, σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις, οι ΗΠΑ ίσως θα περιμένουν μερικές χιλιάδες χρόνια ακόμα, ή και ένα με δύο εκατομμύρια χρόνια μέχρι την επόμενη δυνατή σουπερ έκρηξη του υπερηφαιστείου Yellowstone.

ΠΗΓΗ diadrastika.com


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: