Παγκόσμια Προειδοποίηση για Μεγάλη Ηλιακή Καταιγίδα που Αναπόφευκτα θα Χτυπήσει τη Γη | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Παγκόσμια Προειδοποίηση για Μεγάλη Ηλιακή Καταιγίδα που Αναπόφευκτα θα Χτυπήσει τη Γη

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΦΥΣΗ
26 Σεπτεμβρίου 2018 12:03:00

Κατά καιρούς, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, επιστήμονες από κάθε γωνιά του πλανήτη κρούουν τον κώδωνα για έναν μάλλον «ξεχασμένο» κίνδυνο.
Αυτή τη φορά ήταν σειρά των Ευρωπαίων αστρονόμων να προειδοποιήσουν για το «αναπόφευκτο που έρχεται…».
Με αφορμή μία προειδοποίηση που εκδόθηκε το Σαββατοκύριακο για πιθανή ηλιακή καταιγίδα που θα χτυπήσει περιοχές του πλανήτη, επιστήμονες από το τμήμα Διαστημικού Καιρού της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος φρόντισαν να θυμίσουν στην ανθρωπότητα πως ο ήλιος έχει τα…δικά του σχέδια.

Συγκεκριμένα ο επικεφαλής του παραπάνω τμήματος της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας δήλωσε τα παρακάτω στο Daily Star:

«Κανείς δεν μπήκε καν στον κόπο να εκτιμήσει το μέγεθος της παγκόσμιας καταστροφής από μία ισχυρή ηλιακή καταιγίδα.
Αν μας χτυπήσει μία τέτοια, τότε αναμφισβήτητα ολόκληρος ο κόσμος θα επηρεαστεί. Το θέμα δεν είναι αν θα χτυπηθεί η Γη από μία τεραστίων διαστάσεων ηλιακή καταιγίδα, αλλά το πότε».

Ο ίδιος σημείωσε πως σε αυτή την περίπτωση την οποία χαρακτήρισε «αναπόφευκτη», θα προκληθεί ο απόλυτος όλεθρος σε οτιδήποτε χρησιμοποιείται με ηλεκτρικό ρεύμα.
Κοινώς η ανθρώπινη τεχνολογία, αναλόγως το μέγεθος και την ισχύ της ηλιακής καταιγίδας, θα μπορούσε ακόμη και να αχρηστευτεί τελείως.
Επίσης στο ίδιο δημοσίευμα ο Tom Bogdan από το Κέντρο Πρόβλεψης Διαστημικού Καιρού των ΗΠΑ προειδοποίησε με τη σειρά του πως η ανθρωπότητα ποτέ στο παρελθόν δεν βίωσε ένα τέτοιο φαινόμενο σε τόσο μεγάλη ένταση διότι απλούστατα μέχρι πριν από λίγους αιώνες δεν χρησιμοποιούνταν ευρέως ο ηλεκτρισμός.
Στην…καλύτερη περίπτωση οι επιστήμονες αναμένουν μία ηλιακή καταιγίδα που θα προξενούσε ναι μεν καταστροφές, αλλά πρόσκαιρες. Τότε ο μεγαλύτερος αντίκτυπος θα αντιστοιχούσε με ζημιές μερικών….τρισεκατομμυρίων δολαρίων.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: