Cholula: Μία από τις μεγαλύτερες πυραμίδες του κόσμου κρυμμένη μέσα σε ένα βουνό | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Cholula: Μία από τις μεγαλύτερες πυραμίδες του κόσμου κρυμμένη μέσα σε ένα βουνό

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΙΣΤΟΡΙΑ
3 Οκτωβρίου 2018 20:41:00

Ενώ η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι μια θαυμάσια αρχαία δομή που δικαίως κατέχει το όνομα της Μεγάλης Πυραμίδας της Αιγύπτου, δεν είναι όμως η μοναδική μεγάλη πυραμίδα του κόσμου.
Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλές άλλες πυραμίδες διάσπαρτες σε όλη την υδρόγειο, που όπως ακριβώς και η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι η απόδειξη της εφευρετικότητας και της ικανότητας των αρχαίων ανθρώπων.
Για εκατοντάδες χρόνια, αυτή η πυραμίδα που βρίσκεται στο Μεξικό παρέμεινε κρυμμένη από τα μάτια μας βαθιά μέσα σε ένα βουνό. Κρυμμένη, καλύπτονταν από γκαζόν, δέντρα και βαθιά στρώματα του εδάφους, η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula θεωρείται ως ένα από το πιο μεγάλα μνημεία που κατασκευάστηκε ποτέ στην επιφάνεια του πλανήτη μας.

Model-of-the-city
Είναι τόσο μεγάλη που η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας μοιάζει με μια εύκολη κατασκευή.
Με μία τεράστια βάση η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula είναι πραγματικά ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα που επιτευχθεί στο μακρινό παρελθόν.
Στην κορυφή της πυραμίδας χτίστηκε μια μικρή εκκλησία από τους Ισπανούς κατακτητές με επικεφαλής τον Hernan Cortes μην ξέροντας ότι κάτω από αυτό ήταν μια τεράστια πυραμίδα όπως καμία άλλη στη Γη.
Η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula ανακαλύφθηκε το 1910.
Gran_Pirámide_de_Cholula_Puebla_México
Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, η Πυραμίδα του Cholula βρισκόταν στην περιοχή του Tenochtitlan, μία από τις σημαντικότερες αρχαίες πόλεις της Αρχαίας αυτοκρατορίας των Αζτέκων.
Η πυραμίδα που βρίσκεται στη σύγχρονη Puebla είναι 450 μέτρα πλάτος και 66 μέτρα ύψος, και σε σύγκριση είναι όσο το μέγεθος εννέα πισίνων ολυμπιακών διαστάσεων. Με άλλα λόγια, είναι τεράστια. Ονομάζεται από τους ντόπιους Tlachihualtepetl που μεταφράζεται «τεχνητό βουνό». θρύλοι λένε ότι ανεγέρθηκε από γίγαντες.

Μια σπάνια εικόνα της Πυραμίδας της Cholula που καλύπτεται από βλάστηση

Μια σπάνια εικόνα της Πυραμίδας της Cholula που καλύπτεται από βλάστηση

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η Μεγάλη Πυραμίδα ήταν τόσο ιερή και σημαντική για τους αρχαίους ανθρώπους της Cholula που την κάλυψαν με χώμα επίτηδες για να την κρύψουν από τους Ισπανούς κατακτητές.
Υπάρχουν πολλά μυστήρια για την Πυραμίδα. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η δομή μεγάλωσε σε διαφορετικά στάδια από διαφορετικούς αρχαίους πολιτισμούς για να βελτιωθούν διάφορα τμήματά της.
Οι ερευνητές εκτιμούν ότι η Μεγάλη Πυραμίδα της Cholula κτίστηκε κάποια στιγμή γύρω στο 300 π.Χ., αλλά παραμένουν πολλά μυστήρια γύρω από το μνημείο.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: