Αυλοί 42.000 χρόνων που Βρέθηκαν στην Ευρώπη Κάνουν μία Ασύλληπτη Αποκάλυψη | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Αυλοί 42.000 χρόνων που Βρέθηκαν στην Ευρώπη Κάνουν μία Ασύλληπτη Αποκάλυψη

4 Οκτωβρίου 2018 21:50:00

Ο καθηγητής Randall White, σε πρόσφατη ομιλία του για την τέχνη και τα μουσικά όργανα της απώτατης αρχαιότητας, είπε:

«Στην Νότια Γερμανία (νομίζω και στην Νότια Γαλλία, αλλά, κανείς ποτέ δεν έψαξε γι’ αυτό), έχουν βρεθεί θραύσματα αυλών (“φλάουτα” για τους ξένους) 40.000 χρόνων. Πρόκειται για τα γνωστά πνευστά μουσικά όργανα.
Στην Νότια Γαλλία, από ανασκαφές του 1920-1930 στο Σπήλαιο Isturitz, έχει βρεθεί αυλός 35.000 χρόνων.[1] Έχει γίνει ανακατασκευή του. Αυτός ο αυλός όταν παιχθεί από έναν επαγγελματία μουσικό, θα δείτε ότι είναι εκπληκτικό, τι ήχο μπορούν να παράγουν 4 τρύπες και τι έχουν να σου δώσουν!

Το σπήλαιο Isturitz στα Πυρηναία και ο 35.000 αυλός του.

Σχόλιο: Το σπήλαιο Isturitz ευρίσκεται στα Πυρηναία, μόλις 30 λεπτά από την ακτή, στην περιοχή των Βάσκων, Euskal Lur, κοντά στην προστατευμένη κοιλάδα του Arberoue. Έχει δώσει πολλά ευρήματα, από εκείνες τις μακρυνές εποχές…

Στο σπήλαιο του Hohle Fels, όπου βρέθηκε η περίφημη «Αφροδίτη του Hohle Fels» / «Venus Hohle Fels», ευρέθη και ένας αυλός εκεί κοντά, επίσης 31.000-35.000 χρόνων, όπως και η «Αφροδίτη».

Ο αυλός και η «Αφροδίτη» από το Σπήλαιο Hohler Fels, στην Σουηβία 31.000-35.000 χρόνων.

Σχόλιο: Το καρστικό σπήλαιο Hohler Fels βρίσκεται περίπου ένα χιλιόμετρο ανατολικά από την πόλη Schelklingen, στο Baden-Württemberg Alb-Donau-Kreis της κεντρικής Γερμανίας.

Ο αυλός από το Σπήλαιο Hohler Fels, στην Σουηβία 31.000-35.000 χρόνων.

Σήμερα υπάρχουν στο σύνολο 7 ή 8, νομίζω αυλοί, που έχουν ευρεθεί στην νότια Γερμανία.

Ο 43.000 χρόνων αυλός του Geibenklosterle Σουηβίας.

Ο πιο θεαματικός, όμως, ίσως, είναι από το Geibenklosterle. Ο αυλός αυτός φιλοτεχνήθηκε και είναι γλυπτός, εξ ολοκλήρου από ελεφαντόδοντο ενός μαμούθ! Πώς κάνεις έναν γλυπτό αυλό από ελεφαντόδοντο; Έκαναν ένα γλυπτό «καλάμι», σχήματος μολυβιού, αλλά από ελεφαντόδοντο!
Έκοψαν την μέση, και εξόρυξαν την κάμαρα, στην μέση. Και μετά τα κόλλησαν ξανά μαζί. Με μια ολόκληρη σειρά από εγκοπές από την έξω πλευρά, η οποία ομοιάζει σαν να την έχουν τυλίξει με έναν τένοντα (ή σχοινί, ή κάτι τέτοιο γύρω του), για να το κρατήσουν όλο αυτό το τέχνεργο ενιαίο. Έχει γίνει και ανακατασκευή και αυτού του για να δούμε το πώς έμοιαζε…

Ανακατασκευή του αυλού του Geibenklosterle.

Δεν ξέρουμε πώς ήταν η μουσική, τότε, αλλά, τώρα σίγουρα ξέρουμε την ποιότητα του ήχου των οργάνων της. Δίνει μια ολόκληρη διάσταση για το τι σκέπτονταν, αυτοί οι Ευρωπαίοι, πριν από 40.000 χρόνια…».

Ο 43.000 χρόνων αυλός του Geibenklosterle Σουηβίας.

Σχόλιο: Το Geibenklosterle επίσης της Σουηβίας, στην έκταση της νυν Γερμανίας, έχει δώσει ευρήματα ανθρώπου 43.000-30.000 χρόνων. Ευρέθησαν σε αυτό αντικείμενα κατασκευασμένα από άνθρωπο, από κέρατα, κόκκαλα και ελεφαντόδοντο.
Στο σπήλαιο αυτό ευρέθη και ένας ακόμη αυλός, από οστούν πουλιού. Αμφότερα, θεωρούνται τα αρχαιότερα γνωστά μουσικά όργανα, και είναι ηλικίας 43.000 -42.000 χρόνων![2]
Εκτός από τα σπήλαια της Σουηβίας, άλλες ασφαλείς αρχαιολογικές μαρτυρίες μουσικών οργάνων, προέρχονται από Γαλλία και Αυστρία και είναι ηλικίας 30.000 χρόνων.[3]
Άρα, αφού ο αρχαιότερος αυλός, που έχει βρεθεί, έως τώρα, είναι 43.000 χρόνων, ο εφευρέτης του, ο θεός Παν, κατά τους Έλληνες συγγραφείς, θα έζησε στην Αρκαδία πριν, περίπου 50.000 χρόνια…

Απόδοση-μετάφραση ομιλίας: Θεμιστοκλής Γ. Λεκάκης.
Σχόλια: Γ. Λεκάκης.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
[1] βλ. Σχ. Dominique Buisson “Les flûtes paléolithiquesd’Isturitz (Pyrénées-Atlantiques)», στο Bulletin de la Société préhistorique française, 1990, 10-12 (HS), σελ. 420-433.
[2] βλ. Thomas Highama, Laura Basell, Roger Jacobi, Rachel Woodae, Christopher Bronk, Ramseya Nicholas J. Conard «Testing models for the beginnings of the Aurignacian and the advent of figurative art and music: The radiocarbon chronology of Geißenklösterle”στο Journal of Human Evolution, τ. 62, Issue 6, Ιουνίου 2012, σελ. 664-676.
και
Akshaya B S «Earliest Musical Instrument Discovered», Inter. Bus. Time, 26.5.2012.
[3] βλ. Nicholas J. Conard, Maria Malina & Susanne C. Münzel «New flutes document theearliest musical tradition in southwestern Germany», στο περ. Nature, τ. 460, σελ. 737-740 (6.8.2009).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γ. Λεκάκη «Μουσικής Μύηση«.
arxeion-politismou.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: