7 Τροφές που έχουν Αποδειχτεί πως μειώνουν τις Χρόνιες Φλεγμονές και θα πρέπει να τις τρώμε ΠΙΟ Συχνά
7 Τροφές που έχουν Αποδειχτεί πως μειώνουν τις Χρόνιες Φλεγμονές και θα πρέπει να τις τρώμε ΠΙΟ Συχνά

Οι φλεγμονές είναι ο τρόπος που το ανοσοποιητικό μας σύστημα καταπολεμάει τους τραυματισμούς, τους ερεθισμούς ή τις λοιμώξεις.
Είναι μία φυσιολογική αντίδραση που στην πραγματικότητα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της διαδικασίας επούλωσης. Αλλά οι χρόνιες φλεγμονές μπορούν να οδηγήσουν σε ασθένειες και αύξηση βάρους.
Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες τροφές που βοηθούν το σώμα να καταπολεμήσει τις φλεγμονές. Δείτε παρακάτω 7 τέτοιες τροφές που καλό είναι να προσθέσουμε στην διατροφή μας:
1. Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα είναι πολύ καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών – που είναι παρόμοια με του ελαιόλαδου – μαγγάνιου και βιταμίνης Ε. Επίσης, είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και μαγνησίου.
Έρευνες έχουν αποδείξει πως μειώνουν την πιθανότητα καρδιαγγειακών ασθενειών και μειώνουν την πείνα, παρόλο που έχουν λίγες παραπάνω θερμίδες από τις περισσότερες αντιφλεγμονώδεις τροφές.

2. Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι γεμάτα μονοακόρεστα λιπαρά και πολύ καλή πηγή ινών, μαγνησίου και καλίου ενώ δεν έχουν πολύ νάτριο. Επίσης, είναι πλούσια σε βιταμίνες A,C,E και Β.
Ο συνδυασμός των πολυφαινόλών και των θρεπτικών που δρουν ως αντιοξειδωτικά, κάνουν τα αβοκάντο ένα ισχυρό όπλο ενάντια στις φλεγμονές.
3. Βατόμουρα
Τα βατόμουρα είναι γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα και ίνες. Περιέχουν αντιοξειδωτικά γνωστά ως ανθοκυανίνες που έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθούν στην μείωση των ασθενειών.
4. Λιπαρά ψάρια
Τα ω-3 λιπαρά οξέα που περιέχουν τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός μπορούν να μειώσουν σημαντικά τις φλεγμονές και να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς και του εγκεφάλου.
Επίσης, τα λιπαρά ψάρια είναι πλούσια σε βιταμίνες Β, που είναι απαραίτητες για να μπορεί το σώμα να μετατρέψει το φαγητό σε ενέργεια και να επισκευάσει το DNA.
5. Τζίντζερ
Το τζίντζερ ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον κουρκουμά και βοηθάει στην καταπολέμηση των φλεγμονών εμποδίζοντας το σώμα να παράγει κυτοκίνες, που είναι πρωτεΐνες που ενεργοποιούν τις χρόνιες φλεγμονές.
Είναι επίσης φάρμακο ενάντια στην ναυτία και στο αναστατωμένο στομάχι. Μία έρευνα έδειξε πως μπορεί να ρυθμίζει και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
6. Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Λαχανικά όπως το λάχανο, η ρόκα και το σπανάκι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και βελτιώνουν την υγεία των κυττάρων ενώ έχουν και αντιφλεγμονώδη φλαβονοειδή.
Επίσης, τα λαχανικά αυτά είναι πλούσια σε βιταμίνες Α,C και Κ, καθώς και κάλιο. Σαν γενικός κανόνας, όσο πιο σκούρα η απόχρωση, τόσο πιο θρεπτικό το λαχανικό.
7. Πορτοκάλια
Είναι πολύ καλή πηγή καλίου, βιταμίνης C, ασβεστίου, ινών και φολικού οξέος. Το φολικό οξύ και οι ίνες βοηθούν την καλή λειτουργία της καρδιάς. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για τους συνδετικούς ιστούς, το ανοσοποιητικό και την υγεία των αιμοφόρων αγγείων.
Είναι μία πολύ καλή προσθήκη σε αντιφλεγμονώδη δίαιτα. Το πορτοκάλια είναι το ιδανικό απογευματινό σνακ και μπορεί να προστεθεί σε πολλές σαλάτες και πιάτα.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: