Άμεση απόσυρση των ρωσικών οπλικών συστημάτων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ζητά το ΝΑΤΟ! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Άμεση απόσυρση των ρωσικών οπλικών συστημάτων από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ζητά το ΝΑΤΟ!

26 Οκτωβρίου 2018 22:46:00

Το ΝΑΤΟ, σε κείμενο που συνυπογράφει και η Ελλάδα και αφορά τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, καλεί όλες τις χώρες – μέλη του που διαθέτουν ρωσικό εξοπλισμό να τον αποσύρουν άμεσα και να τον αντικαταστήσουν με δυτικά οπλικά συστήματα.
Πηγές της Συμμαχίας σημείωναν ότι «ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την αντικατάσταση τους, είναι τα πέντε χρόνια».

Αυτό σημαίνει ότι βάσει της απόφασης, η Ελλάδα θα πρέπει να αποσύρει μια πλειάδα ρωσικών οπλικών συστημάτων όπως τα  μικρού βεληνεκούς (SHORADS) 9K331 TOR-M1 (κατά NATO SA-15 Gauntlet) 9K33M3 OSA-AKM (κατά NATO SA-8B Gecko Mod. 1), μακρού βεληνεκούς S-300 PMU1 και Zubr καθώς και άλλα.
H απόφαση λήφθηκε προκειμένου να πάψει η «εξάρτηση του συνόλου των χωρών του ΝΑΤΟ που χρησιμοποιούν ρωσικό οπλισμό από την ρωσική αμυντική βιομηχανία».
«Οι προμήθειες αυτές -σημειώνεται- θα ήταν επίσης ασυμβίβαστες με τη δέσμευση που ανέλαβαν οι Σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής της Βαρσοβίας για στρατιωτική ενίσχυση της μέσω εθνικών προσπαθειών για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων εξαρτήσεων από τον στρατιωτικό εξοπλισμό που προέρχεται από την Ρωσία» σύμφωνα με την Συμμαχία.
Ταυτόχρονα υπόσχονται και χρηματοδότηση και βελτιωμένες τιμές για όσες χώρες το πράξουν καθώς η απόφαση αφορά οικονομικά αδύναμες χώρες όπως η Ελλάδα, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Ρουμανία.
Το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ μεγάλο ειδικά σε ότι αφορά τα SHORADS, αφού όλα τα υπόλοιπα ούτως ή άλλως πρόκειται να αντικατασταθούν.
Σε ότι αφορά τους S-300 η διαθεσιμότητα τους εξακολουθεί να μην είναι υψηλή. Άλλωστε έκλεισαν 20 χρόνια και πλέον είναι απαραίτητη η αναβάθμιση τους. Το πιθανότερο πλέον βάσει της απόφασης του ΝΑΤΟ είναι να αντικατασταθούν από Patriot.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ρωσικής σχεδιάσεως και κατασκευής οπλικών συστημάτων των ελληνικών ΕΔ περιλαμβάνονται τα εξής:
· Tor-M1 (Κ/Β Εδάφους – Αέρος, ΣΞ και ΠΑ)· SA-8B (Κ/Β Εδάφους – Αέρος, ΣΞ)
· RM-70 (ΠΕΠ Εδάφους – Εδάφους, ΣΞ)
· Kornet-E (Αντιαρματικά Κ/Β, ΣΞ)
· ZU-23 (πυροβόλα των 23 χλστ., ΣΞ)
· S-300PMU-1 (Κ/Β Εδάφους – Αέρος, ΠΑ)
· Zubr (Αερόστρωμνα, ΠΝ).


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: