Έρχεται ευρωπαϊκό «χαστούκι» στον Ερντογάν: Ετοιμάζονται να κλείσουν την «πόρτα» στην Τουρκία | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Έρχεται ευρωπαϊκό «χαστούκι» στον Ερντογάν: Ετοιμάζονται να κλείσουν την «πόρτα» στην Τουρκία

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΝΕΑ ΤΑΞΗ, ΤΟΥΡΚΙΑ
14 Νοεμβρίου 2018 23:22:00

Την επίσημη διακοπή των συνομιλιών για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς σύμφωνα με την εισηγήτρια της ετήσιας έκθεσης για την Τουρκία, η Άγκυρα φαίνεται να έχει περάσει την «κόκκινη γραμμή».

Η διαδικασία για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ «έχει χάσει κάθε αξιοπιστία» υποστήριξε η εισηγήτρια της ετήσιας έκθεσης για την Τουρκία, Κατί Πιρί, εκτιμώντας ότι το Ευρωκοινοβούλιο «θα πρέπει να προτείνει να διακοπούν επίσημα οι συνομιλίες».

«Εκτός από τον σαφώς αυταρχικό χαρακτήρα του πρόσφατα εισηγμένου προεδρικού συστήματος, το οποίο στερείται των απαραίτητων δημοκρατικών ελέγχων και ισορροπιών, είναι αδύνατο να αγνοηθεί η περαιτέρω υποχώρηση του κράτους δικαίου με πάνω από 50.000 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, πολιτικών και υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακόμα στη φυλακή από το αποτυχημένο πραξικόπημα και την απόλυση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων χωρίς κατάλληλες νομικές διαδικασίες» εξήγησε η Πίρι.
«Οι πιο φιλικές δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης για την ΕΕ και μερικά από τα κράτη μέλη της ή για παράδειγμα η αποκατάσταση των πλήρων διπλωματικών σχέσεων με τις Κάτω Χώρες δεν μπορούν να αποκρύψουν αυτά τα γεγονότα» συμπλήρωσε.
«Στην τελευταία έκθεση του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προειδοποίησε ότι θα προτείνει την επίσημη διακοπή των συνομιλιών εισδοχής εάν αυτό πράγματι συνέβαινε. Αυτό συνέβη τώρα», τόνισε η Πίρι.

2018 11 14T125556Z 1329834616 RC14C9279680 RTRMADP 3 EU POLITICS
Η εισηγήτρια Κάτι Πιρί, αν και προτείνει την αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δεν θέλει να κλείσει την πόρτα για τον πληθυσμό της Τουρκίας. «Μια δημοκρατική και οικονομικά σταθερή Τουρκία είναι προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επομένως, όλα τα εργαλεία πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να διατηρήσουν την Τουρκία αγκυροβολημένη στην ΕΕ και τις αξίες της» ανέφερε και συμπλήρωσε:
«Ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης θα αποτελέσουν μια ευκαιρία για δημοκρατικές προϋποθέσεις, εφόσον υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση της Τουρκίας για πραγματικές μεταρρυθμίσεις. Αυτό θα επιτρέψει επίσης μια συγκεκριμένη συζήτηση για την κλιματική αλλαγή και τα εργασιακά δικαιώματα, όπου η Τουρκία δείχνει ένα θλιβερό ρεκόρ».
Επιπλέον, επανέλαβε την έκκλησή της προς την Τουρκία να δεσμευθεί και να συμβάλει προς την επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης, να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κύπρο, να επιστρέψει την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου στον ΟΗΕ και να αποφύγει ενέργειες που αλλοιώνουν τη δημογραφική ισορροπία στο νησί, ενώ αναγνώρισε το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να συνάπτει διμερείς συμφωνίες σχετικά με την Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.
Τέλος, κάλεσε την Τουρκία να συμβάλει στην ειρηνική επίλυση διαφορών και να αποφύγει οποιαδήποτε απειλή ή ενέργεια που ενδέχεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις σχέσεις καλής γειτονίας.
Πηγή: Cnn.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: