Η Κηφισιά γέμισε με «έξυπνα» παγκάκια που είναι θερμαινόμενα και έχουν USB (φωτο)
Η Κηφισιά γέμισε με «έξυπνα» παγκάκια που είναι θερμαινόμενα και έχουν USB (φωτο)

Ίσως είναι ό,τι καλύτερο διαβάσαμε σήμερα, ίσως να αδυνατούμε να το πιστέψουμε, είναι όμως αλήθεια. Τα «έξυπνα» παγκάκια στην Κηφισιά που είναι θερμαινόμενα κι έχουν USB, είναι πραγματικότητα!
Ειδικότερα, ο Δήμος Κηφισιάς τοποθέτησε έξι «έξυπνα» παγκάκια σε επιλεγμένα σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης προκειμένου να βάλει την τεχνολογία επιτέλους στην πόλη!

Αυτά τα «έξυπνα παγκάκια» εντάσσονται στις ολοκληρωμένες δράσεις «Έξυπνης Πόλης» (Smart City) του Δήμου Κηφισιάς και ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούς είναι πραγματικά εντυπωσιακός.
Μέσω των ενσωματωμένων κυψελών που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ένα «έξυπνο παγκάκι» αποτελεί έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό, που θα διευκολύνει τη ζωή μας.
Τι κάνει αυτά τα παγκάκια «έξυπνα»; Το γεγονός ότι διαθέτουν δύο θύρες USB, για να τις χρησιμοποιείς σε περίπτωση που τελείωσε η μπαταρία στο κινητό σου και ψάχνεις κάπου να το φορτίσεις!
Παράλληλα, αυτά τα παγκάκια διαθέτουν και μία θύρα επαγωγικής φόρτισης, όπου η φόρτιση μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς καλώδιο, ενώ παρέχουν και τη δυνατότητα δικτύου Wi-Fi, η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί αργότερα.
Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος σε συνέντευξη του ανέφερε ότι:

«Το «έξυπνο παγκάκι» είναι μια καινοτομία  του δήμου Κηφισιάς. Διαθέτει ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB, ώστε ο καθένας να μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, και μία θύρα επαγωγικής φόρτισης, μέσω της οποίας η φόρτιση μπορεί να γίνει χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν αντίστοιχη τεχνολογία»
Ο ίδιος ανέφερε ακόμη ότι εντυπωσιακή είναι η παρουσία τους και το βράδυ, όταν πέφτει το φως του ήλιου, καθώς φωτίζονται με μπλε χρώμα.
Η Κηφισιά γέμισε με «έξυπνα» παγκάκια που είναι θερμαινόμενα και έχουν USB (φωτο)
«Επιπλέον, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε, σε περίπτωση βροχής, τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Διατηρώντας τα βασικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας της Κηφισιάς, προσπαθούμε να εντάξουμε δράσεις ήπιας ανάπτυξης και σύγχρονης τεχνολογίας», ανέφερε ο κ. Θωμάκος.
Αναλυτικά, τα σημεία όπου τοποθετήθηκαν τα «έξυπνα παγκάκια» στην Κηφισιά είναι:
Στο Δημαρχείο Κηφισιάς
Στο Άλσος Κηφισιάς
Στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, Νέα Κηφισιά
Στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Νέα Ερυθραία
Στο Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, Νέα Ερυθραία
Στην Παιδική Χαρά «Β. Σφηκάκη», Εκάλη
Περιμένουμε κι ελπίζουμε με ανυπομονησία να δούμε κάτι αντίστοιχο και στις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας!

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: