Καταπέλτης ο Σαλβίνι: Για το χάος στο Παρίσι φταίει μόνο ο Μακρόν
Καταπέλτης ο Σαλβίνι: Για το χάος στο Παρίσι φταίει μόνο ο Μακρόν

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάτεο Σαλβίνι δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν ήταν υπεύθυνος για τις διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» που βύθισε στο χάος τη Γαλλία και απέσυρε και τις Βρυξέλλες.
Ο Σαλβίνι έχει συγκρουστεί επανειλημμένα με τον Μακρόν στο παρελθόν σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική και ανέφερε ότι οι διαδηλώσεις που κλονίζουν το Παρίσι είναι η απόδειξη ότι ο Γάλλος πρόεδρος έχει χάσει την πολιτική του πινελιά.

«Η ιστορία πιθανότατα θα δείξει ότι εάν ο Μακρόν είχε επικεντρωθεί περισσότερο στους Γάλλους και λιγότερο στον Σαλβίνι και την Ιταλία, θα είχε λιγότερα προβλήματα σήμερα”, δήλωσε ο Σαλβίνι στο κανάλι Rai 3 TV.
«Ο Μακρόν μείωσε τους φόρους για τους πολύ ευημερεύοντες και τους αύξησε για όσους δεν είναι τόσο καλά οικονομικά”, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν είχε καμία πρόθεση να ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα.
Ο Σαλβίνι δήλωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση ακολουθεί ένα πολύ διαφορετικό μονοπάτι από το Παρίσι και υπερασπίστηκε τον προϋπολογισμό για το 2019, ο οποίος έχει απορριφθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
«Οι άνθρωποι στην Ιταλία θέλουν σκηνές όπως είδαμε στο Παρίσι; … Όχι. Θέλω να το αποτρέψω. Θέλω να βοηθήσω τις επιχειρήσεις, τις οικογένειες και επίσης τα 5 εκατομμύρια φτωχούς (εδώ). Μια χώρα με 5 εκατομμύρια φτωχούς δεν μπορεί να προχωρήσει «, πρόσθεσε.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: