Το περιστατικό με τα UFO της Αταλάντης | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Το περιστατικό με τα UFO της Αταλάντης

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:U.F.O, ΕΛΛΑΔΑ
8 Ιανουαρίου 2019 19:25:36

Στις 2 Σεπτεμβρίου 1990, εθεάθησαν 12 ή 13 ΑΤΙΑ, τα οποία σε  σχηματισμό, το ένα πίσω από το άλλο, διέσχισαν τον εναέριο χώρο της χώρας μας από τη βόρεια Ελλάδα ως την Πελοπόννησο, όπου έκαναν μια αναστροφή και ακολούθησαν την αντίθετη πορεία. Οι δεκάδες μαρτυρίες, αρκετές επώνυμες, προέρχονται από όλα τα μέρη από τα οποία πέρασαν τα αντικείμενα .

Στην επιστροφή τους προς βορρά, και ενώ πετούσαν κοντά στην Λαμία, αποσπάσθηκαν από τον σχηματισμό τρία σκάφη, το ένα από αυτά φλεγόμενο. Μετά από ανίχνευση της περιοχής, τα σκάφη προσγειώθηκαν κοντά στην Αταλάντη, έσβησαν την φωτιά και απογειώθηκαν για να συναντήσουν το σμήνος. Η σημαντικότερη μαρτυρία για αυτήν την διαδικασία, που κράτησε όλο το βράδυ, προέρχεται από μέλη της οικογένειας Καραντράτου.

Σύμφωνα με την μαρτυρία, στις 21:30 εντόπισαν στον ουρανό δεκατρία φωτεινά αντικείμενα κινούμενα με μεγάλη ταχύτητα, με δυνατά σαν προβολείς φώτα που έσκιζαν τον ουρανό, τα οποία πέρασαν από πάνω τους και έφυγαν.

” Τέτοιο φως δεν είχα ξαναδεί στην ζωή μου “

Μετά από 15 λεπτά, άκουσαν τρείς διαδοχικές εκρήξεις, και στον ουρανό εμφανίστηκε ένα κόκκινο αντικείμενο, πολύ μεγαλύτερο από τα προηγούμενα, που έμοιαζε να έχει πάρει φωτιά ή να έχει κάποια βλάβη.

Ενώ το κοιτούσαν, αυτό έπεσε στο έδαφος, στο διπλανό λόφο, που απέιχε ένα χιλιόμετρο.

Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι το αντικείμενο έβγαζε μαύρο καπνό, σαν λάστιχα που καίγονται.

Έπειτα από λίγο ήρθαν, πετώντας με μεγάλη ταχύτητα, άλλα μικρότερα και περικύκλωσαν το μεγάλο.

Προσγειώθηκαν σχηματίζοντας κύκλο γύρο από το αρχικό , φωτίζοντας έντονα την περιοχή.

Έμοιαζε , σύμφωνα με τους μάρτυρες, να έχουν σχηματίσει ένα  προστατευτικό τείχος, που εμπόδιζε την φωτιά να απλωθεί στις γύρω καλαμιές, και από εκεί στα πεύκα . ”

Από ότι φάνηκε το πρωί , φαίνεται πως κάτι είχαν ρίξει , γιατί ο τόπος ήταν υγρός και οι καλαμιές κολλούσαν .” ”

Στεκόμαστε και παρακολουθούσαμε .

Ο άντρας μου φοβήθηκε μήπως έρχονταν προς τα εμάς . Άρπαξε το δίκαννο και κίνησε προς το μέρος τους , για να τα βλέπει καλύτερα .

Μπροστά από το φλεγόμενο αντικείμενο φάνηκαν να περνούν κάποιες σκιές , αλλά δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε άν ήταν άνθρωποι ή κάτι άλλο . Κάτι έκαναν μέσα στον φωτεινό κύκλο , που είχαν σχηματίσει γύρω από το μεγάλο αντικείμενο.

Παρέμειναν εκεί περίπου από τις δέκα το βράδυ της Κυριακής μέχρι τις τρείς τα ξημερώματα της Δευτέρας.

“Το πρωί το μόνο που υπήρχε ήταν λίγος καπνός , ενώ το έδαφος όπου έγινε η προσγείωση και η γύρω χαμηλή βλάστηση είχαν καεί ..

Μάρτυρας που πήγε στην περιοχή της προσγείωσης , βρήκε κάποια εξαρτήματα μηχανισμού και ένα σπογγώδες υλικό .

Κοντά στο σημείο αυτό βρίσκονταν ένα πεύκο , με τον κορμό του καμένο σε χαμηλό ύψος .

Όταν ο μάρτυρας επεχείρησε να πιάσει το πεύκο , στο χέρι του εμφανίστηκαν μικρές φουσκάλες , σαν να είχε καεί .

Στην περιοχή της προσγείωσης υπήρχαν επίσης κυκλικά τρύπες στο έδαφος , με βουναλάκια χώματος γύρω από το άνοιγμα κάθε τρύπας .

Εκεί ο μάρτυρας εντόπισε και παρέδωσε στις αρχές ένα παράξενο αντικείμενο : ένα κυκλικό εξάρτημα με δυο διαμετρικά αντίθετες κεραίες και χαραγμένο επάνω του ένα σχήμα που θύμιζε κεραυνό.

H ΕΡΕΥΝΑ

Με το περιστατικό ασχολήθηκε ο τότε αστυνομικός διευθυντής της περιοχής της Φθιώτιδος , κ. Πανέτσος .

Ενημέρωσε προσωπικά τον αντιεισαγγελέα κ. Ζησιμόπουλο , ο οποίος παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση , το αποτέλεσμα της οποίας δεν γνωστοποιήθηκε .

Ειδικοί προσπάθησαν να δώσουν ερμηνείες για το παράξενο αυτό φαινόμενο . Ο κ. Μακρής , διευθυντής του Αστρονομικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών , έκανε την εξής δήλωση :” Μόνο για εξωγήινους δεν πρόκειται .

Όσον αφορά τα τελευταία φαινόμενα , όπως αυτό της Αταλάντης , η ερμηνεία που δίνω είναι η εξής : Αυτόν τον καιρό (Σεπτέμβριος 1990 ) η τροχιά της Γης περνά κοντά από σμήνος μετεωριτών , τους λεγόμενους Περσίδες .

Οι μετεωρίτες αυτοί , μόλις μπουν στην ατμόσφαιρα της γης και σε ύψος περίπου εκατό χιλιομέτρων , λόγω της μεγάλης ταχύτητας αναπτύσουν μεγάλη τριβή και αναφλέγονται . Έτσι , ο κόσμος βλέπει λάμψεις .

Όταν δεν πρόκειται για μετεωρίτες , ενδέχεται να είναι τεχνητοί δορυφόροι . ¨οσα κομμάτια του δορυφόρου καταστρέφονται , επίσης αναφλέγονται στην ατμόσφαιρα .

Τέλος , τα φαινόμενα πιθανόν οφείλονται σε ανώμαλες διαθλάσεις ή ανακλάσεις στην ατμόσφαιρα , από φώτα που υπάρχουν στην γη .

Ακόμη και τα φώτα μιας σειράς αυτοκινήτων μπορούν να προκαλέσουν ένα τέτοιο εντυπωσιακό θέαμα .

Όλα τα άλλα στερούνται σοβαρότητας και οφείλονται στην φαντασία ή σε ομαδική υστερία .”Λίγο καιρό μετά το περιστατικό , το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας της Αεροπορίας ( ΚΕΤΑ ) έβγαλε ένα πόρισμα ,στο οποίο ανέφερε :

” Διαπιστώθηκε ότι τα εξαρτήματα προέρχονταν από παλαιάς τεχνολογίας δορυφορικό μηχανισμό και έφεραν ανάγλυφους αραβικούς αριθμούς . “Όσον αφορά αυτές τις δηλώσεις τώρα , η ερμηνεία του κ. Μακρή για μετεωρίτες και δορυφόρους δεν φαίνεται να προσφέρει μια ικανοποιητική εξήγηση για την ιδιόμορφη πορεία των αντικειμένων που παρατήρησαν οι μάρτυρες στην Αταλάντη , καθώς και κατά μήκος όλης της πορείας αυτών ( Β. Ελλάδα – Πελλοπόνησο ) , καθότι αυτοί δεν φαίνεται να μπορούν να κινούνται οριζόντια , να προσγειώνονται σε κύκλο και να απογειώνονται ! Εκτός αυτού , θα έπρεπε να είχαν βρεθεί περισσότερα μηχανικά υπολείμματα , εάν επρόκειτο για δορυφόρο .

Όσο για τα φώτα από τις διαθλάσεις , αφήνουμε να κρίνετε εσείς …

Ύποπτη ακόμα φαίνεται και η παράλειψη , στο πόρισμα του ΚΕΤΑ , οποιασδήποτε αναφοράς στο σχήμα του κεραυνού που ισχυρίζεται ο μάρτυρας ότι είδε πάνω στο εξάρτημα .Γενικά , αυτές οι ερμηνείες των ειδικών , αν και ανταποκρίνονται , στις περισσότερες περιπτώσεις , στην αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβει , αδυνατούν να δώσουν μια λογική απάντηση σε περιπτώσεις σαν αυτές της Αταλάντης , όπου τα γεγονότα και οι μάρτυρες τους διαψεύδουν .

ΠΗΓΗ http://www.aneksigito.gr , WIKIPEDIA.COM


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: