Δορυφόρος της NASA φωτογράφησε το κινεζικό σκάφος στην «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης (εικόνες)

Δορυφόρος της NASA φωτογράφησε το κινεζικό σκάφος στην «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης (εικόνες)  Ο «Σεληνιακός Τροχιακός Αναγνωριστής» (Lunar Reconnaissance Orbiter) της Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA) των ΗΠΑ κατάφερε να ρίξει μια ματιά στο 4ο σκάφος της Κινεζικής Εθνικής Διαστημικής Υπηρεσίας (CNSA), που βρίσκεται στην πίσω όψη του φεγγαριού.Το Chang’e 4 προσεληνώθηκε στην αθέατη πλευρά του δορυφόρου της Γης στις 3 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στον κρατήρα Von Kármán. Το LRO τράβηξε την φωτογραφία στις 30 Ιανουαρίου, όπως μεταδίδει το cnet.com.

Δορυφόρος της NASA φωτογράφησε το κινεζικό σκάφος στην «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης (εικόνες)

«Καθώς το LRO προσεγγίζει τον κρατήρα από την ανατολή», γράφει ο Mark Robinson επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Αριζόνα.

Το κινεζικό σκάφος, το οποίο έχει περίπου το μέγεθος ενός αυτοκινήτου, εμφανίζεται ως ένα μικροσκοπικό φωτεινό σημείο, το οποίο μπορεί να παρατηρηθεί κάνοντας μεγέθυνση της εικόνας.

Δορυφόρος της NASA φωτογράφησε το κινεζικό σκάφος στην «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης (εικόνες)

Το Chang’e 4 είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που προσεδαφίστηκε στην αθέατη πλευρά του φεγγαριού, αποκαλούμενη και ως «σκοτεινή» πλευρά, παρόλο που δέχεται άφθονο ηλιακό φως.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: