Οι ΗΠΑ θεωρούν πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δορυφόρους της ως επιθετικά όπλα | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Οι ΗΠΑ θεωρούν πως η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δορυφόρους της ως επιθετικά όπλα

12 Φεβρουαρίου 2019 10:49:04

Μία έκθεση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Άμυνας (DIA) επισημαίνει πως η Ρωσία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τους δορυφόρους της στο διάστημα για να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε δορυφορικά συστήματα άλλων χωρών.

Η Ρωσία αναπτύσσει μία αναβαθμισμένη τεχνολογία για δορυφορικά συστήματα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επίθεση και μόνιμη απενεργοποίηση δορυφόρων, ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας (DIA) σε νέα έκθεση.

«Η Ρωσία συνεχίζει να ερευνά και να αναπτύσσει εξελιγμένες δυνατότητες για δορυφόρους που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν δύο σκοπούς», ανέφερε τη Δευτέρα, η έκθεση με τίτλο «Προκλήσεις ασφαλείας στο Διάστημα». «Οι δορυφόροι επιθεώρησης και συντήρησης… θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για να προσεγγίσουν τον δορυφόρο άλλης χώρας και να διενεργήσουν επίθεση που έχει ως αποτέλεσμα προσωρινές ή μόνιμες βλάβες».

Επιπλέον, η Ρωσία και η Κίνα, όπως προειδοποίησε η έκθεση, ενισχύουν τις ικανότητες τους να αντιμετωπίσουν επιθέσεις από το διάστημα που θα προκαλούσαν την κυριαρχία των αμερικανικών στρατευμάτων σε αυτόν τον τομέα. Η έκθεση κατηγόρησε επίσης τη Ρωσία και την Κίνα για την προώθηση προτάσεων που περιορίζουν τη στρατιωτικοποίηση του διαστήματος, αλλά αφήνουν περιθώρια και σ τις δύο χώρες να δημιουργήσουν κατάλληλα αμυντικά όπλα.

Η Συνθήκη για το Διάστημα του 1967 απαγορεύει τη διάθεση όπλων μαζικής καταστροφής στο διάστημα ή την εγκατάσταση τέτοιων όπλων σε ουράνιο σώμα. Η συνθήκη επικυρώθηκε από περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας και της Βόρειας Κορέας.

sputniknews.gr


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: