Επεισόδιο με πολεμικά πλοία Ισπανίας – Βρετανίας ανοικτά του Γιβραλτάρ

Επεισόδιο με πολεμικά πλοία Ισπανίας - Βρετανίας ανοικτά του Γιβραλτάρ  Ισπανικό πολεμικό πλοίο προσπάθησε να διατάξει εμπορικά πλοία να αποχωρήσουν από βρετανικά χωρικά ύδατα ανοικτά του Γιβραλτάρ, ωστόσο υποχώρησε μετά από εμφάνιση πλοίων του πολεμικού ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, σύμφωνα με την κυβέρνηση του μικρού βρετανικού θύλακα στο νότιο άκρο της ιβηρικής χερσονήσου.

Η ένταση έρχεται περίπου έναν μήνα πριν την προγραμματισμένη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (και του Γιβραλτάρ ως αναπόσπαστου τμήματός του) από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις 29 Μαρτίου.

Τα εμπορικά πλοία αγνόησαν την εντολή του ισπανικού πολεμικού πλοίου και δεν εγκατέλειψαν τα αγκυροβόλια τους στην ανατολική πλευρά του “Βράχου” του Γιβραλτάρ. Το ισπανικό πολεμικό αποχώρησε έχοντας ακάλυπτα και επανδρωμένα τα όπλα του.

Οι ισπανικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το ζήτημα, σημειώνει το πρακτορείο Reuters, ενώ η κυβέρνηση του Γιβραλτάρ ανέφερε: “Η μόνη αξία σε αυτά τα ανόητα παιχνίδια είναι η όχληση, από εκείνους οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχθούν την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία της Βρετανίας στα ύδατα γύρω από το Γιβραλτάρ”.

Η κυριαρχία των Βρετανών στον θύλακα που “ελέγχει” τα στενά μεταξύ Ατλαντικού Ωκεανού και Μεσογείου Θάλασσας αποτελεί πηγή έντασης με την Ισπανία από το 1713, όταν και παγιώθηκε η κυριαρχία της Βρετανίας στο συγκεκριμένο έδαφος. Στο Γιβραλτάρ κατοικούν περί τις 30.000 άνθρωποι.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ έχει δηλώσει ότι η χώρα του θα διεκδικήσει συγκυριαρχία με τη Βρετανία στο Γιβραλτάρ, μετά το Brexit.

Σημειωση της ΑΝΟΠΑΙΑΣ ΑΤΡΑΠΟΥ : Εδω εχουμε εμφανη πολεμο μεταξυ Ισπανιας και Βρεταννιας. Με 240.000 Ισπανους στο Εδαφος της Μεγ. Βρετανιας και 150.000 Αγγλους στο εδαφος της Ισπανιας. Και με μια Αγγλια που εξεταζε σοβαρα στα Φωκλαντς να χρησιμοποιησει πυρηνικα. Αυτο το θεμα θα μας απασχολησει σοβαρα.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: