Βρέθηκε τείχος 330.000 ετών – Ποιοι το έχτισαν – Γιατί το κρύβουν | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Βρέθηκε τείχος 330.000 ετών – Ποιοι το έχτισαν – Γιατί το κρύβουν

22 Φεβρουαρίου 2019 22:00:27

Υπάρχει ένα εντυπωσιακό εύρημα που προκαλεί κάθε λογική, αλλά και αρκετούς επιστήμονες. Έχει γίνει γνωστό ως «Τείχος Kaimanawa» και βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Taupo μέσα στη Νέα Ζηλανδία.

Αυτό που ενδιαφέρει σχετικά με το «Τείχος Kaimanawa» είναι το γεγονός ότι προφανώς προηγείται της άκαμπτης άποψης της ακαδημαϊκής κοινότητας για τις προηγούμενες κατοικήσεις της χώρας.

Η Νέα Ζηλανδία είναι σε μεγάλο βαθμό αποδεκτό ότι κατοικήθηκε για πρώτη φορά τα τελευταία 800 χρόνια, ωστόσο, η αρχική-αρχική ανάλυση που έγινε σε αυτό το μυστηριώδες τείχος έδειξε ότι μπορεί να έχει ηλικία τουλάχιστον 2000 ετών. Επιπλέον, εμφανίζει με σαφήνεια το γεγονός ότι η κατασκευή χαίρει από ιδιότητες μίας χαμένης γνώσης στην τεχνολογία της πέτρας, παρόμοια με αμέτρητες κατασκευές ή/και σε ερείπια που έχουν βρεθεί σε όλο τον κόσμο.

Το αμφιλεγόμενο τείχος πρωτοήρθε στην δημοσιότητα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με μια δημοσίευση του Barry Brailsford στην εκπομπή New Zealand Listener, με τον τίτλο: «Μεγαλιθικό μυστήριο οι τεράστιες πέτρες στο δασικό πάρκο Kaimanawa. Στοιχεία για έναν αρχαίο πολιτισμό της Νέας Ζηλανδίας».

Εκεί αναφέρεται λεπτομερώς πώς η ανάλυση έδειξε ότι ο πέτρινος τοίχος είναι τουλάχιστον 2 χιλιετηρίδων και δημιουργήθηκε από προηγούμενους, άγνωστους άποικους στη Νέα Ζηλανδία. Τους αποκαλούσε «Waitaha» και δήλωσε ότι στη συνέχεια εξοντώθηκαν από τους Maoris, οι οποίοι έφτασαν πριν από 800 χρόνια.

Επιπλέον, ο Brailsford υποστηρίζει ότι το τείχος θα μπορούσε να «συνδέει» την Νέα Ζηλανδία με την Αίγυπτο, τη Νότια Αμερική και πολλούς άλλους αρχαίους πολιτισμούς. Συνεχίζοντας απαρίθμησε δώδεκα στοιχεία για να υποστηρίξει τις αξιώσεις του.

Το περίεργο στην όλη υπόθεση, που μοιάζει με άγραφος κανόνας όπως ισχυρίζονται πολλοί εναλλακτικοί ερευνητές, είναι ότι διαφορετικά πεδία της ακαδημαϊκής κοινότητας, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού μέσων ενημέρωσης, αρχαιολόγοι, γεωλόγοι και σχεδόν κάθε πολιτικό κόμμα, δεν προωθούν το θέμα, αλλά φαίνεται να το «θάβουν», οδηγώντας τον χώρο στην πλήρη απομόνωση από το κοινό.

Έτσι, εδώ και περίπου 30 χρόνια ενθαρρύνεται το συμπέρασμα ότι το τείχος δεν είναι παρά ένας απλός φυσικός σχηματισμός.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η επίσημη γεωλογία, το τείχος είναι μια προεξοχή ενός μεγάλου ignimbrite, ενός φυσικού σχηματισμού που δημιουργήθηκε πριν από περίπου 330.000 χρόνια.

Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αντιρρήσεις καθώς η πρόταση των γεωλόγων δεν είναι παρά μία θεωρία, μία εικασία που δεν μπορεί να ισχυροποιηθεί από άλλα παρόμοια παραδείγματα στην φύση. Καθώς, μέχρι στιγμής πουθενά δεν έχει βρεθεί παρόμοιος σχηματισμός όπως αυτός στην εικόνα:

Αντίθετα, εύκολα θυμίζει τειχοποιία που συναντούμε σε κυκλώπεια τείχη όπως στα Νησιά του Πάσχα, στο Sacsayhuaman, σε Μυκηναϊκά Τείχη και αλλού στον κόσμο.

Άραγε υπάρχει κάποιο μυστήριο γύρω από αυτή την υπόθεση; Υπάρχει κάτι που προσπαθούν οι επίσημες ακαδημαϊκές αρχές να κρύψουν; Κι αν ναι, τι φοβούνται να «αποκαλύψουν» στην ανθρωπότητα που δεν πρέπει να μάθει;

Μήπως το «Τείχος Kaimanawa» θα μπορούσε πραγματικά να έχει κατασκευαστεί από τον άνθρωπο πριν από 330.000 χρόνια; Και αν ναι, ποιοι μπορεί να είναι αυτοί που ζούσαν εκείνα τα χρόνια και μεγαλουργούσαν;

ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr/istoria/753424_vrethike-teihos-330000-eton-poioi-ehtisan-giati-kryvoyn-foto-vinteo


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: