Aυτά είναι τα 41 νέα ταχύπλοα σκάφη που αποκτούν τα «ΒΑΤΡΑΧΙΑ» μας!

Aυτά είναι τα 41 νέα ταχύπλοα σκάφη που αποκτούν τα «ΒΑΤΡΑΧΙΑ» μας!  Πλήρης αναβάθμιση των ελληνικών αμφίβιων μονάδων ειδικών «επιχειρήσεων» όπως αρέσκεται το ΝΑΤΟ να τις αποκαλεί, αποφάσισε η ηγεσία των Eλληνικών Ενόπλων δυνάμεων.

Οι μονάδες ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού θα εξοπλιστούν με 41 νέα ταχύπλοα σκάφη, σύμφωνα με δημόσιο διαγωνισμό που θα δημοσιευθεί στα μέσα Φεβρουαρίου, αναφέρει ξένο αμυντικό ινστιτούτο.

Οι «βάτραχοι» του Ελληνικού Στρατού είναι οι κύριοι χρήστες των ελληνικών φουσκωτών σκαφών Motomarine Magna 960.

Τώρα οι νέες ανάγκες όπως αυτές υπαγορεύονται από τις προκλήσεις της Τουρκίας και το μεγάλο νησιωτικό σύμπλεγμα στο Αιγαίο, απαιτούν κυρίως ταχύτητα και κατάλληλο εξοπλισμό για την αναχαίτιση των όποιων τουρκικών προκλήσεων.

Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Επενδύσεων & Εξοπλισμού κατόπιν έγκρισης του Υπουργείου Άμυνας προχωρά στον διαγωνισμό για την αγορά 41 σκαφών ειδικών επιχειρήσεων με κόστος 16,02 εκατ. ευρώ.

Το πρόγραμμα προϋποθέτει αρχική εκπαίδευση του προσωπικού, τεχνική υποστήριξη κύκλου ζωής, λειτουργική διαθεσιμότητα για περίοδο 15 ετών και υποστήριξη για 7 χρόνια.

Το πρόγραμμα-πλαίσιο θα διαρκέσει μέχρι το 2022, ενώ τα χρήματα θα αποδεσμευτούν σταδιακά.

Οι μονάδες ειδικών δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού είναι οι βασικοί χρήστες των φουσκωτών σκαφών Motomarine Magna 960, ενώ ένας πολύ μικρός αριθμός χρησιμοποιείται από άλλες μονάδες.

Τα RIB χρησιμοποιούνται σε επιθετικές αποστολές και μπορούν να μεταφέρουν συνολικά 15 στρατιώτες, με τον εξοπλισμό τους, μαζί με τρία μέλη του πληρώματος, ενώ μπορούν να πλεύσουν σε αποστάσεις 150 νμ με ταχύτητα 48 κόμβων με πλήρη φόρτο.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: