Θρησκευτική αίρεση κρυμμένη στις βίλες της Κηφισιάς | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Θρησκευτική αίρεση κρυμμένη στις βίλες της Κηφισιάς

24 Φεβρουαρίου 2019 18:08:36

Η Μεσσιανική Εκκλησία, με «έδρα» τις βίλες των πλουσίων στην Κηφισιά, αποτελεί μια θρησκευτική αίρεση με «δόλωμα» δωρεάν ενεργειακές θεραπείες με στόχο να προσελκύσουν ολοένα και περισσότερα μέλη. Πρόκειται, λοιπόν, για μια σέχτα με επωνυμία Παγκόσμια Μεσσιανική Εκκλησία η οποία υπόσχεται θαυματουργή ίαση σοβαρών ασθενειών με μια εναλλακτική ιαπωνική θεραπεία, όπως είναι φυσικό όμως… με το αζημίωτο.

Θρησκευτικός ηγέτης είναι ο Μέισου-Σάμα, ο οποίος ήρθε για να συνεχίσει το έργο του Χριστού, δεν τον αμφισβητεί, όπως δεν αμφισβητεί ούτε το Βούδα ούτε τον Μωάμεθ, απλώς θεωρεί ο ιδρυτής αυτής της αίρεσης οτι οι προηγούμενοι τρεις δεν απέκτησαν ποτέ τα στοιχεία του Θεού, τα οποία ωστόσο απέκτησε ο Μεισού-Σάμα, ο οποίος απεβίωσε το 1955 στα 73 του.

Η ενεργειακή τεχνική που χρησιμοποιούν για την ίαση (τεχνική του Τζορέι) χρησιμοποιείται ως δόλωμα και με αυτόν τον τρόπο η σέχτα αποσπά οικονομικά ποσά απο τα μέλη τα οποία είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν. Τα ποσά αυτά δίνονται υποχρεωτικά εβδομαδιαία είτε απευθείας στην εκκλησία τους είτε μέσω τραπεζικού λογαριασμού ! Επιπλέον τα μέλη προσφέρουν δωρεάν χειρωνακτικές εργασίες υποκύπτοντας σε μια κεκαλυμμένη ψυχολογική βία οτι αν δεν ακολουθούν τυφλά θα χάσουν τη λύτρωση του μεσσία τους.

Ενώ στο στόχαστρο μπαίνει και ο γάμος των μελών της θρησκείας, καθώς επιτρέπεται μόνο μεταξύ των μελών ή αν πρόκειται για άτομο εκτός οργάνωσης, πρέπει να περάσει πρώτα απο συνέντευξη για να διαπιστωθούν οι φιλικές προθέσεις.

Η θαυματουργή ίαση στηρίζεται σε μια προσευχή (Amatsu Norito), η οποία κατά τη διάρκεια της ψαλμωδίας της «θεραπεύει» θαυματουργά τα μέλη, τα οποία εντυπωσιάζονται/απορούν.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: