Οριστικά καταργείται η αλλαγή ώρας με απόφαση της ΕΕ το 2021 – Θερινή ή χειμερινή θα διαλέξει η Ελλάδα; | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Οριστικά καταργείται η αλλαγή ώρας με απόφαση της ΕΕ το 2021 – Θερινή ή χειμερινή θα διαλέξει η Ελλάδα;

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΔΙΑΦΟΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ
26 Μαρτίου 2019 19:43:14

Είναι πλέον οριστικό και η αλλαγή ώρας στις χώρες της ΕΕ το 2021 θα καταργηθεί και η Ελλάδα θα πρέπει να επιλέξει αν θα κρατήσει την θερινή ή την χειμερινή.

Με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά η ολομέλεια ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού («TRAN») για τη διακοπή του ισχύοντος συστήματος εξαμηνιαίων αλλαγών της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα.

Το 2018, το Κοινοβούλιο είχε ζητήσει τη διεξοδική αξιολόγηση των υφιστάμενων ρυθμίσεων, αναφέροντας μελέτες που υποδεικνύουν τις αρνητικές επιπτώσεις της αλλαγής της ώρας στους ανθρώπους καθώς και ανησυχίες που εκφράζονται από πρωτοβουλίες πολιτών. Οι ευρωβουλευτές καλούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει αν και κατά πόσον η αλλαγή της ώρας σε θερινή ή χειμερινή επηρεάσει την κοινή εσωτερική αγορά της ΕΕ.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Σώματος σημαίνει ότι η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς. Πλέον θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Συμβούλιο της ΕΕ (θα συμμετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί των κρατών – μελών).

Πρόκειται για κρίσιμο ζήτημα και δεν είναι απλά το πως θα διαχειριζόμαστε τον χρόνο μας οι πολίτες. Η θερινή ώρα είναι αυτή που πρέπει να μείνει ενεργή στην Ελλάδα και να διατηρηθεί όλο τον χρόνο καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΗΛΙΟΛΟΥΣΤΗ και στην μεγαλύτερη διάρκεια του έτους, ο κόσμος της και οι ξένοι τουρίστες θέλουν να μπορούν να βρίσκουν τον χρόνο να πάνε για μπάνιο στην θάλασσα.

Εάν επιλεχθεί η χειμερινή ώρα αυτό θα στοιχίσει στον τουρισμό καθώς σημαίνει λιγότερες ώρες με ήλιο για έναν τουρίστα. Οι πρωινές ώρες δεν ενδιαφέρουν καθώς όλοι στις διακοπές κοιμούνται σαν… βόδια το πρωί.

Όσο για τις απογευματινές τις θέλουν και οι Έλληνες εργαζόμενοι με ήλιο είτε για να πάνε για ένα καφέ, είτε για να πάνε για μπάνιο.

Εάν νυχτώνει από τις 7 αυτό δεν θα μπορεί να γίνει. Η χειμερινή ώρα έχει δημιουργηθεί για ευρωπαϊκές χώρες που ο ήλιος εκεί έχει απολύτως διακοσμητικό ρόλο και δεν έχει ειδικό βάρος στις δραστηριότητές τους.

Τώρα πολλοί ισχυρίζονται ότι με την θερινή ώρα το χειμώνα τι πρωί θα είναι σκοτάδι. Και λοιπόν; Οι εργαζόεμενοι είναι κλεισμένοι σε κτίρια, έτσι κι αλλιώς καφέ πίνουν για να ξυπνήσουν και στις αμέσως επόμενες ώρες θα ξκημερώσει.

Όλοι όμως θέλουν όταν σχολάνε από την εργασία τους να βλέπουν ακόμα φως.

Εν πάση περιπτώση αυτή είναι η εκτίμησή μας. Πάντως είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί και να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση διότι η ώρα δεν είναι απλά δείκτες στο ρολόϊ. Είναι κάτι που ρυθμίζει τις ζωές μας και πάμπολλες φορές ακόμα και την ψυχολογία μας.

Όπως έλεγαν και οι παλιοί «ο χρόνος είναι χρήμα»


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: