Ξεκινά η αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» – Θα λάβουν μέρος μαχητικά από ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιταλία

Ξεκινά η αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος» – Θα λάβουν μέρος μαχητικά από ΗΠΑ, Ισραήλ και Ιταλία  Μερικοί από τους καλύτερους πιλότους μαχητικών αεροσκαφών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Ιταλία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στην αεροπορική βάση της Αδραβίδας όπου τη Δευτέρα 1η Απριλίου ξεκινά η πολυεθνική αεροπορική άσκηση«Ηνίοχος 2019».

Στην άσκηση θα λάβουν μέρος έξι μαχητικά αεροσκάφη F-35 της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας. Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τύπος μαχητικού αεροσκάφους μετασταθμεύει σε ελληνικό έδαφος, όπου και θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση της άσκησης Ηνίοχος στις 12 Απριλίου.

Εκτός από τα πέμπτης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-35, η Ιταλία έχει στείλει στη βάση της Ανδραβίδας ακόμη έξι μαχητικά αεροσκάφη τύπου Tornado.

Στην άσκηση συμμετέχουν 13 μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 από το Ισραήλ κι ακόμη έξι F-16 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.
Στον «Ηνίοχο» θα λάβουν μέρος και πέντε μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αντικειμενικός σκοπός της Άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση «Ηνίοχος» θα διεξαχθεί σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας αλλά και δυνάμεων του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: