Ahnenerbe (Εταιρία Κληρονομιάς των Προπατόρων) | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ahnenerbe (Εταιρία Κληρονομιάς των Προπατόρων)

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ, ΝΕΑ ΤΑΞΗ
21 Μαΐου 2019 12:26:17

Η Εταιρία Κληρονομιάς των Προπατόρων (στα γερμανικά: “Ahnenerbe“) ήταν παρακλάδι της εταιρείας της Θούλης η οποία δημιουργήθηκε περί το 1935 και αρχικά καθοδηγούνταν από τον συνεργάτη του στρατηγού Κάρλ Χαουσχόφερ.

Η Ahnenerbe αναγνωρίστηκε επίσημα από τον Χάινριχ Χίμλερ και ανήκε διοικητικά στην Ές-Ές. Ο σκοπός της ήταν να ερευνήσει και να τεκμηριώσει τις ιδεολογικές θέσεις του Εθνικοσοσιαλισμού μέσα από επιστημονικά πορίσματα. Η Ahnenerbe με την στήριξη της Ές-Ές και του ίδιου του Αδόλφου Χίτλερ ανέπτυξε δραστηριότητα σε μεγάλη κλίμακα.

Οργάνωση

Η Εταιρία Κληρονομιάς των Προπατόρων αποτελούνταν από 46 συνολικά τομείς. Οι επικεφαλής και υπεύθυνοι του κάθε τομέα ήταν επιστήμονες με πολύ σοβαρή κατάρτιση και ερευνητές σε διάφορους άλλους τομείς όπως Ανθρωπολογία, Ψυχολογία, Ιστορία, Βιολογία, Ιατρική και άλλα. Έτσι δεκάδες ιδρύματα λειτουργούσαν υπό την σκέπη της παράγοντας ένα σημαντικό έργο. Ως έδρα η Εταιρία Κληρονομικότητας Προπατόρων είχε είτε το Βερολίνο είτε την έδρα της Ές-Ές στο κάστρο Βέβελσμπουργκ, στο οποίο βρίσκονταν 12.000 τόμοι σπάνιων βιβλίων που κατά την Ahnenerbe απεδείκνυαν την ανωτερότητα της Λευκής Φυλής όπως και άλλο υλικό.

Έρευνες

Οι έρευνες τις οποίες έκανε η Ahnenerbe ήταν πολύμορφες και ξεκινούσαν από έρευνες για την εύρεση του Άγιου Δισκοπότηρου μέχρι και την αναζήτηση της προελεύσεως των Αρίων. Μετά το 1939, η Ahnenerbe διεύρυνε την έρευνά της και στης χώρες οι οποίες τελούσαν υπό κατοχή. Σκοπό είχαν να ερευνήσουν και να εξετάσουν αρχαιολογικά μνημεία, ιστορικά κειμήλια και έργα τέχνης πολλά εκ των οποίων πολλά μεταφέρθηκαν είτε στο Βερολίνο είτε στην έδρα της Ές-Ές.

Μύηση Στην Ahnenerbe

Χάινριχ Χίμλερ

Για να ενταχθεί ένας νέος αξιωματικός στην Ahnenerbe αρχικά παρακολουθούσε ειδικό σεμινάριο πολιτικής και ιδεολογικής αγωγής. Το σεμινάριο αυτό λάμβανε χώρα στα πλαίσια της επικείμενης ορκωμοσίας με έντονο το στοιχείο της άριας θρησκευτικότητας, αντλώντας θρησκευτικά στοιχεία από τους βόρειους λαούς. Πηγές υποστηρίζουν ότι επί πέντε μέρες λάμβανε χώρα ειδικό σεμινάριο του ίδιου του Χάινριχ Χίμλερ με απόλυτη περισυλλογή και με ασκήσεις για την πνευματικότητα και την περισυλλογή.

Μεταπολεμικά

Μετά το τέλος του πολέμου φροντίστηκε να καταστραφούν όλα τα τεκμήρια και το έργο της Ahnenerbe. Τα περισσότερα στοιχεία και ανακαλύψεις σε διαφόρους τομείς καταστράφηκαν. Ο τότε διοικητής της Εταιρίας Κληρονομιάς Προπατόρων, καταδικάστηκε σε θάνατο και έτσι σβήστηκε κάθε ίχνος της. Σήμερα ό,τι διασώθηκε φυλάσσεται σε ειδικά αρχεία σε ένα ιδιαίτερο ομοσπονδιακό τμήμα και είναι αδύνατο για οποιονδήποτε έρθει σε επαφή και να πάρει πληροφορίες από το διασωθέν υλικό.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: