H Tesla κατασκεύασε τη μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

H Tesla κατασκεύασε τη μεγαλύτερη μπαταρία στον κόσμο

31 Ιουλίου 2019 00:11:08

Η Tesla ανακοίνωσε τη Δευτέρα την κατασκευή της μεγαλύτερης μπαταρίας στον κόσμο. Το προϊόν ονομάζεται Megapack και έχει σχεδιαστεί για την απλοποίηση της διαδικασίας εγκατάστασης μεγάλων ενεργειακών έργων.

Κάθε Megapack μπορεί να αποθηκεύσει έως και 3 megawatt-ώρες ενέργειας και να μετατρέψει μέχρι και 1,5 megawatt συνεχούς ρεύματος σε εναλλασσόμενο. Έτσι μπορεί να έχει και οικιακή χρήση. Η Tesla χρησιμοποίησε τις προηγούμενες μπαταρίες της βιομηχανικού μεγέθους, που ονομάζονται Powerpack, για έργα μεγάλης κλίμακας, αλλά λέει ότι το Megapack έχει 60% μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα.

Ένα σύστημα από Megapacks είναι πιο οικονομικό και μπορεί να εγκατασταθεί γρηγορότερα από ένα εργοστάσιο παραγωγής ορυκτών καυσίμων, αναφέρει η Tesla, ενώ τα Megapacks μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια που παράγεται από ανεμογεννήτριες ή ηλιακούς συλλέκτες. Η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ενέργειας θα χρησιμοποιήσει το Megapacks σε μια εγκατάσταση στην Καλιφόρνια που λειτουργεί από την Pacific Gas και την Electric Company και έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιείται όταν η ζήτηση ενέργειας από τα τοπικά δίκτυα είναι μεγαλύτερη από την παραγωγή τους.

“Η αποθήκευση ενέργειας σε μπαταρίες μετασχηματίζει το παγκόσμιο ηλεκτρικό δίκτυο και αποτελεί όλο και πιο σημαντικό στοιχείο της μετάβασης του κόσμου στην αειφόρο ενέργεια”, δήλωσε η Tesla σε ανάρτηση στο blog της εταιρείας.Το 2017, η Tesla χρησιμοποίησε Powerpacks για τη μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου στον κόσμο προς την υποστήριξη τοπικών ενεργειακών δικτύων. Το έργο αυτό κατάφερε να μειώσει τα κόστη κατά σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους.

Η αποθήκευση ενέργειας γίνεται όλο και πιο σημαντική στις δραστηριότητες της εταιρείας, οι οποίες περιλαμβάνουν και ηλιακούς συλλέκτες. Ενώ οι ηλιακές εγκαταστάσεις μειώνονται τα τελευταία χρόνια, ο τομέας αποθήκευσης βλέπει άνθιση.


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: