Ταυτότητες με “ενσωματωμένους” ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και τέλος η… χαρτούρα! | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Ταυτότητες με “ενσωματωμένους” ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και τέλος η… χαρτούρα!

17 Δεκεμβρίου 2019 19:22:23

“Τρέχουν” οι εξελίξεις για τις νέες ταυτότητες, ενώ ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής την ψηφιακή διάθεση, από το νέο έτος, της φορολογικής ενημερότητας σε όλους τους δημόσιους φορείς. Με τον τρόπο αυτό, κάθε υπηρεσία θα αντλεί ψηφιακά την υπηρεσία ενημερότητας ώστε να διευκολύνουμε πολίτες και επιχειρήσεις από περιττές γραφειοκρατικές ενέργειες, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Ανακοινώσεις από Πιερρακάκη για τις νέες ταυτότητες

Στην ομιλία του επί του προϋπολογισμού, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι είναι θέμα ημερών ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες, ο οποίος -όπως είπε- θα προκηρυχθεί άμεσα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Μιλώντας για την ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης για τη ταυτοποίηση των πολιτών είπε ότι σύντομα θα προσθέσουμε και τους κωδικούς του τραπεζικού συστήματος, όπως προβλέπει ευρωπαϊκή οδηγία, ώστε οι πολίτες να έχουν πολλαπλούς τρόπους ταυτοποίησης. Σε αυτή τη στρατηγική, είπε ο υπουργός, εντάσσεται ο ενιαίος αριθμός πολιτών που θα αντικαταστήσει τον ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ κλπ, ο οποίος θα αναγράφεται στις νέες ταυτότητες, όταν εκδοθούν.

Για την πρωτοβουλία του «gov.gr», είπε ότι θα λάβει χώρα το 1ο εξάμηνο 2020. Όπως σημείωσε, η υλοποίηση της πλατφόρμας είναι σε εξέλιξη και στόχος είναι να περαστούν όλες οι υπηρεσίες του δημοσίου που είναι ήδη ψηφιακά διαθέσιμες, ενώ θα προστεθούν δύο νέες, η εξουσιοδότηση και η υπεύθυνη δήλωση. Στόχος, στην τελική εκδοχή της είναι να μην δίνει πιστοποιητικά, αλλά οι υπηρεσίες να αναζητούν μόνες τους τα διαθέσιμα δεδομένα για τους πολίτες, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Δεν είναι μόνο… οι ταυτότητες – Χωρίς “χαρτούρα” δηλώσεις για εφορία, γάμο ή διαζύγιο

Επίσης, ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία στις αρχές του 2020 για την απλούστευση των διαδικασιών ζωής. Διασυνδέσαμε το μητρώο των πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών με το μητρώο της ΑΑΔΕ και πλέον, για ληξιαρχικά γεγονότα, οι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν δηλώσεις στην εφορία, πχ για γάμο ή διαζύγιο, όπως σημείωσε.

Μιλώντας για τα μεγάλα έργα πληροφορικής που εκκρεμούν εδώ και χρόνια, είπε ότι οι πρώτες δημοπρασίες νέων έργων πληροφορικής θα γίνουν τέλος Ιανουαρίου. «Θα κινηθούμε γρήγορα» είπε ο κ. Πιερρακάκης.

Οι νέες ταυτότητες και οι… προτεραιότητες ταυτότητες

Ολοκληρώνοντας τον κατάλογο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης στον ψηφιακό τομέα, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι στα τέλη 2020 θα προβούμε στη δημοπρασία φάσματος του τηλεπικοινωνιακού φάσματος 5ης Γενιάς (5G).

Στόχος μας είναι να δώσουμε πίσω στους πολίτες τον χαμένο χρόνο από τη γραφειοκρατία που υπολογίζεται στο 6,8% του ΑΕΠ, είπε ο κ. Πιερρακάκης.

 


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


3 thoughts on “Ταυτότητες με “ενσωματωμένους” ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και τέλος η… χαρτούρα!”

  1. Τι να πω..βγαινω εξω απο τα ρουχα μου γενικα με τις ωμοτητες του καθε υπουργου μας..παντως ειναι απαρεδεκτοι , αντιχριστοι , σιωνιστες για μενα Χρηστο…ολοι οι πολιτικοι μας..!!!

  2. Ο/Η Coutsomitelli Anna λέει:

    Γίνεται και στο εξωτερικό αυτό?
    Εγώ ξέρω ότι θέλω μια όμορφη ταυτότητα με χρώμα Είμαστε 40 χρόνια πίσω

  3. Ο/Η ΧΡΥΣΑ λέει:

    ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΟΛΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΧΑΚΑΡΕΤΑΙ Κ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΑΙΒ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ… ΤΕΛΟΣ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ , ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΑΤ Κ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ Κ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΗΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΟΦΕΛΗ. ΑΝ ΤΩΡΑ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ Κ ΧΑΘΕΙ Ή ΚΛΑΠΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΝΑ ΟΦΕΛΗΘΕΙ ΑΠ ΑΥΤΟ??? ΤΕΛΟΣ ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΘΕΙ Η ΑΠΟΛΕΙΑ Κ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΔΩΘΕΙ Κ ΣΕ ΠΟΣΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ????? ΠΕΡΑ ΟΜΩΣ ΑΠ ΑΥΤΟ Κ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΝΑ ΑΡΙΘΜΟΠΟΙΗΘΩ Κ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΑ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΟΥ ΦΑΚΕΛΟ. ΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Κ ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: