F-35: Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για το stealth μαχητικό – Σε αγανάκτηση το Πεντάγωνο | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

F-35: Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για το stealth μαχητικό – Σε αγανάκτηση το Πεντάγωνο

9 Φεβρουαρίου 2020 21:36:40

Η τελική έγκριση από τους στρατιωτικούς επιτρόπους για την πλήρη παραγωγή πυρομαχικών της Lockheed Martin για το F-35 θα καθυστερήσει και άλλο λόγω των «κενών στη συντήρηση, τα ανταλλακτικά εξαρτήματα και τις ανεπάρκειες του λογισμικού», δημιουργώντας ένα μεγάλο «πονοκέφαλο» στο αμερικανικό πεντάγωνο.

Σύμφωνα με τον βασικό ελεγκτή όπλων του Πενταγώνου, Robert Behler, το stealth μαχητικό F-35 «εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στους στόχους πλήρους ετοιμότητας», ανέφερε το Bloomberg. Και συνέχισε, «η επιχειρησιακή καταλληλότητα του στόλου F-35 παραμένει σε επίπεδο χαμηλότερο από τις προσδοκίες των υπηρεσιών». Οι συγκεκριμένες παρατηρήσεις έγιναν, στην ακρόαση δύο επιτροπών των ένοπλων δυνάμεων.

Η έλλειψη εξαρτημάτων καθώς και η χαμηλή απόδοση του συστήματος Αυτόνομων Λογιστικών Πληροφοριών (ALIS) του μαχητικού έχουν επιφέρει μεγάλη καθυστέρηση στην ανάπτυξη του.

«Παραδεχόμαστε ότι το υπουργείο Άμυνας αντιμετωπίζει μία πρόκληση για τον αυξανόμενο στόλο των F-35, κυρίως λόγω ελλιπούς σχεδιασμού», σημειώνεται σε αναφορά. Οι προκλήσεις αφορούν κυρίων ελλείψεις ανταλλακτικών: οι F-35 δεν μπόρεσαν να πετάξουν περίπου το 30% του χρόνου τους λόγω έλλειψης ανταλλακτικών από τον Μάιο έως τον Νοέμβριο του 2018 και κακής απόδοσης του συστήματος τεχνολογίας πληροφοριών που χρησιμοποιείται, καθώς παρουσιάζει ανακρίβειες δεδομένων». Τα στοιχεία για το 2019 δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη.

Το Πεντάγωνο ασχολείται αυτή τη στιγμή με την ανάπτυξη ενός νέου λογισμικού για να διατηρήσει το F-35 Joint Strike Fighter ικανό να αντιμετωπίσει όλες τις επικείμενες απειλές, αλλά μια νέα έκθεση αμφισβητεί την ικανότητα του τμήματος να διατηρεί στο απαιτούμενο επίπεδο τις συνεχόμενες ενημερώσεις λογισμικού.

Το 2018, το πρόγραμμα F-35 μετατοπίστηκε σε ένα ευέλικτο μοντέλο ανάπτυξης λογισμικού, γνωστό μεταξύ προγραμματιστών  και ως DevOps. Ο στόχος, σύμφωνα με τους αρμόδιους του προγράμματος, ήταν η αποσυμπίεση δεδομένων για τη συνεχή ενημέρωση λογισμικού ώστε να διορθωθούν παλαιότερες ελλείψεις με ταχύτερο ρυθμό.

Ο Robert Behler, ανεξάρτητος ελεγκτής όπλων του Πενταγώνου, χαρακτηρίζει το τρέχον χρονοδιάγραμμα για το νέο τεχνολογικό πρόγραμμα ως «υψηλού κινδύνου» και δήλωσε ότι το γραφείο του προγράμματος αγωνίζεται να παραμείνει στο χρονοδιάγραμμα.

Τα F-35 θεωρούνται τα πιο ακριβό πρόγραμμα στην ιστορία με εκτιμώμενο κόστος για τον κύκλου ζωής τους μεταξύ 1 τρισεκατομμυρίου και 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δημοσιευμένες εκθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από: Defense News


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


One thought on “F-35: Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για το stealth μαχητικό – Σε αγανάκτηση το Πεντάγωνο”

  1. Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα εντάξει… Δίνουν τα ελαττωματικά και κρατούν τα καλά για πάρτη τους! Τονίζω προσωπική μου άποψη! Και καλά κάνουν χαζοι δεν είναι γιατί να δώσουν προηγμένη τεχνολογία αλλού?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: