Έβρος: Το σχέδιο με την μπλε μπογιά που ρίχνουν οι Έλληνες αστυνομικοί στα σύνορα (Φωτό)

Έβρος: Το σχέδιο με την μπλε μπογιά που ρίχνουν οι Έλληνες αστυνομικοί στα σύνορα (Φωτό)

Μπλέ μπογία εκτοξεύει ο “Αίαντας” της Αστυνομίας στους αλλοδαπούς που επιχειρούν κατά μεγάλες ομάδες και σε διαφορετικά σημεία να περάσουν στο ελληνικό έδαφος, από τα σύνορα του Έβρου.

Την τακτική αυτή ακολουθούν οι επικεφαλής των μέτρων που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στα σύνορα, προκειμένου να εντοπιστούν αμέσως κάποιοι που θα κατορθώσουν να περάσουν μεμονωμένα από κάποια σημεία του φράκτη, από τους αστυνομικούς που περιπολούν σε απόσταση από το θέατρο των επιχειρήσεων, με αποστολή να συλλαμβάνουν όσους περνούν.

Έβρος: Το σχέδιο με την μπλε μπογιά που ρίχνουν οι Έλληνες αστυνομικοί στα σύνορα (Φωτό)

Η περιοχή στις Καστανιές παραμένει υπό πολιορκία με τα επεισόδια να είναι συνεχή. Οι μετανάστες βλέπουν την ελπίδα που τους πούλησαν οι τουρκικές αρχές να σβήνει στον Έβρο και έτσι ξεσπούν.

Χθες, εκατοντάδες πρόσφυγες – μετανάστες, που έχουν κατασκηνώσει στις Καστανιές, έκαναν επιθέσεις κατά διαστήματα εκσφενδονίζοντας πέτρες, ξύλα και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο βρισκόταν μπροστά τους, εναντίον των παρατεταγμένων δυνάμεων που προσπαθούσαν να αμυνθούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

“Τουρκική περίπολος έκοβε τον φράχτη”

Ο Σταύρος Τζιαμαλίδης πρόεδρος κοινότητας Καστανιών, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ  περιέγραψε την κατάσταση ως εξαιρετικά δύσκολη: “Έχουν πολύ μεγάλη βοήθεια από τους Τούρκους οι μετανάστες. Τουρκική περίπολος έκοβε τον φράχτη για να βοηθήσει τους μετανάστες να περάσουν στην Ελλάδα. Πρόλαβε η δική μας περίπολος και προχώρησε στην αποκατάσταση του φράχτη. Οι κάτοικοι είναι ψύχραιμοι, έχουν υπομονή, θέλουν να βοηθήσουν την κατάσταση όπως μπορούν”.

Πηγή: astinomiko.gr

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: