Το Κίεβο «πνίγεται» στους καπνούς – Η φωτιά στο Τσερνόμπιλ καίει ακόμη, λένε αξιωματούχοι
Το Κίεβο «πνίγεται» στους καπνούς - Η φωτιά στο Τσερνόμπιλ καίει ακόμη, λένε αξιωματούχοι  Ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές στο Κίεβο είναι αποπνικτικός και οι κάτοικοι εκδηλώνουν δυσφορία και δύσπνοια

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα από τους καπνούς που έχουν κατακλύσει την ουκρανική πρωτεύουσα από τη Μεγάλη Παρασκευή 17/4, εντείνοντας την ανησυχία ότι η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο Τσερνόμπιλ πριν από αρκετές ημέρες, δεν έχει σβήσει εντελώς, αλλά καίει ακόμη σε χαμηλή βλάστηση.

Ο καπνός από τις δασικές πυρκαγιές στο Κίεβο είναι αποπνικτικός και οι κάτοικοι εκδηλώνουν δυσφορία και δύσπνοια. Ο πληθυσμός ανησυχεί ότι έχει φτάσει στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μέρος και των καιόμενων υλικών από την περιοχή του Τσερνόμπιλ, ωστόσο οι τοπικές Αρχές είναι καθησυχαστικές ότι οι τιμές ραδιενέργειας δεν έχουν αυξηθεί και πως ο καπνός προέρχεται από άλλες περιφέρειες, του Κιέβου και του Ζιτόμιρ. Παράλληλα, αναφέρουν ότι ο άνεμος από το Τσερνόμπιλ φύσηξε προς άλλη κατεύθυνση, χωρίς να διευκρινίζουν συγκεκριμένα προς ποια.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν γεμίσει με βίντεο που αποτυπώνουν το πηχτό νέφος στο Κίεβο. Παρά τις διαβεβαιώσεις των Αρχών για το αντίθετο, κάποιοι αξιωματούχοι σχολιαστές σε ΜΜΕ δεν αποκλείουν μέρος του καπνού να έχει φθάσει στο Κιέβο από το Τσερνόμπιλ και καλούν τον πληθυσμό να κρατά τα παράθυρα των σπιτιών τους κλειστά.

Στην εβδομαδιαία ενημέρωση, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Μόσχα παρακολουθεί επισταμένως την κατάσταση με τις πυρκαγιές στο Τσερνόμπιλ και ότι είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στην ουκρανική κυβέρνηση, εφόσον της ζητηθεί, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: