Νετανιάχου: «Να εμφυτευτούν τσιπ στα παιδιά για να ελέγχεται η απόσταση»

Νετανιάχου: «Να εμφυτευτούν τσιπ στα παιδιά για να ελέγχεται η απόσταση»  Την οργή της επιστημονικής κοινότητας προκαλεί η πρόταση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπένζαμιν Νετανιάχου, να εμφυτευτούν μικροτσίπ σε όλα τα παιδιά, τα οποία επιστρέφουν στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, με αφορμή την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post, ο Νετανιάχου, μιλώντας την προηγούμενη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου, πρότεινε στο υπουργείο Υγείας να επιστρατεύσει την νέα τεχνολογία στην καθημερινότητα των πολιτών καθώς χαλαρώνουν τα μέτρα που εφαρμόζονται με στόχο να φρενάρουν την εξάπλωση του κορωνοιού.

Νετανιάχου: «Να εμφυτευτούν τσιπ στα παιδιά για να ελέγχεται η απόσταση»

«Μίλησα με επικεφαλής της τεχνολογίας, προκειμένου να βρούμε μέτρα, στα οποία το Ισραήλ είναι καλό, όπως οι αισθητήρες. Για παράδειγμα, κάθε άτομο, κάθε παιδί -το θέλω πρώτα σε παιδιά- να έχει έναν αισθητήρα που θα χτυπά συναγερμό κάθε φορά που πλησιάζεις πολύ κοντά, όπως αυτοί στα αυτοκίνητα…»

«Θα είναι δύσκολο να το κάνουμε σε πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά που επιστρέφουν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με σκοπό να εξασφαλίσουμε πως ο ένας μαθητής θα κάθεται σε απόσταση ενός μέτρου από τον άλλο. Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας και επικίνδυνο», προειδοποιεί αναφερόμενος στην πρόταση Νετανιάχου, ο ειδικός Εινάτ Μερόν στην ισραηλινή εφημερίδα Υnet, την οποία επικαλείται η Jerusalem Post.

«Θεωρητικά κατανοώ την ιδέα πίσω από αυτό, αλλά αυτά τα μικροτσίπ που υπάρχουν σε οχήματα, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι κατάλληλα για ανθρώπους.

Νετανιάχου: «Να εμφυτευτούν τσιπ στα παιδιά για να ελέγχεται η απόσταση»

«Η εμφύτευση τσιπ σε παιδιά δεν θα έχει περάσει κανένα τεστ, ούτε σε πρακτικό ούτε σε νομικό επίπεδο», υποστηρίζει ο ειδικός σε θέματα κυβερνοχώρου.

«Την ίδια ώρα, πολλοί πολίτες εκφράζουν φόβους πως το Κράτος θα υποκλέπτει προσωπικές πληροφορίες από τους αισθητήρες», προσθέτει η ισραηλινή εφημερίδα.

«Μάλιστα, αν δημοσιευτεί στο διαδίκτυο η τοποθεσία του παιδιού, τότε μπορεί κάποιος παιδεραστής, με τις κατάλληλες διαδικτυακές γνώσεις, να εντοπίσει την πληροφορία και να παρακολουθήσει τον στόχο του στο σχολείο του», υπογραμμίζει ο Μερόν.

Ωστόσο, το γραφείο του Νετανιάχου διευκρίνισε ότι η πρόταση του πρωθυπουργού του Ισραήλ είναι «μια ιδέα που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης και δεν θα υπάρξει παραβίαση της ιδιωτικής ζωής».

Πηγή: Jerusalem Post, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Νετανιάχου: «Να εμφυτευτούν τσιπ στα παιδιά για να ελέγχεται η απόσταση»

  1. Ο ιός αυτός, που προσωπικά πιστεύω ότι αποτελεί αφορμή εφαρμογής της νέας ταξης πραγμάτων “νέας κανονικότητας”, όπως γουστάρει να την αποκαλεί και το ανθελληνικό κυβερνητικό σύστημα.
    Θέλουν λοιπόν να ξεκινήσουν την άλωση της ανθρώπινης υπόστασης από τα παιδιά:να συνηθίζουν στην κοινωνική απομόνωση,κρατώντας αποστάσεις απ ότι φυσιολογικό:το άγγιγμα,την αγκαλιά,την επαφή!Και μετά να έρθει το chip. Το Ισραήλ για άλλη μια φορά διακριτικά παρακολουθεί τα προβλήματα που δημιουργεί στην ανθρωπότητα περιμένοντας να μας προτείνει τις λύσεις του.Τακτική γνωστή στη μασονεία.
    Δε μ αρέσει αυτός ο κόσμος, δεν γουστάρω να υπακούσω σε παράλογες τακτικές χειραγώγησης ,ούτε να να μου αλώνουν τη ζωή,την ψυχή,το πνεύμα και την αντίληψη μου! Άπορώ γιατί οι Έλληνες έπαψαν να κρίνουν,να σκέφτονται, να έχουν λογική και συναίσθημα.
    Αν κάποιος δεν έχει εξειδικευμένη μόρφωση αλλά σφίζει από ανθρωπιά,ενσυναίσθηση και δικαιοσύνη παλεύει για το δίκιο του γιατι το μόνο του συμφερον είναι η δικαιοσύνη! ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: