Ο Ε.Μασκ θέλει να εμφυτέψει τσιπάκι στον εγκέφαλο ώστε να καταργήσει την γλώσσα σε 5 χρόνια!

Ο Ε.Μασκ θέλει να εμφυτέψει τσιπάκι στον εγκέφαλο ώστε να καταργήσει την γλώσσα σε 5 χρόνια!  Ο διαβόητος επιχειρηματίας Elon Musk «κτύπησε» πάλι: Αυτή τη φορά προέβλεψε ότι η ανάγκη για ομιλία ή για γνώση ξένων γλωσσών θα καταστεί αχρείαστη ακόμη και σε πέντε χρόνια από σήμερα, προσθέτοντας ότι μπορεί να την διατηρήσουμε για κάποιο διάστημα για συναισθηματικούς λόγους και μόνο.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Joe Rogan το αφεντικό της Tesla και της Space X έκανε την πρόβλεψη αυτή μιλώντας για τα σχέδιά του αναφορικά με τη νέα του εταιρεία την Neuralink.

Ο ίδιος είπε ότι ελπίζει ότι η νέα του εταιρεία θα μπορέσει να εμφυτέψει ένα μικροεπεξεργαστή στον ανθρώπινο εγκέφαλο για πρώτη φορά μέσα στον επόμενο χρόνο.

Το τσιπ το οποίο θα λειτουργεί με μπαταρία θα εμφυτευθεί στον ανθρώπινο εγκέφαλο και τα ηλεκτρόδιά του με «πολύ προσοχή», όπως είπε να συνδεθούν με τους νευρώνες.

«Αυτά μπορεί να διασυνδεθούν με οποιοδήποτε μέρος του εγκεφάλου κάτι που θα βοηθήσει ασθενείς με πρόβλημα όρασης για παράδειγμα», είπε ο Ε.Μάσκ.

Αν και τα τσιπ πρώτης γενιάς θα εστιάσουν στο να θεραπεύουν ζημιές που έχει υποστεί ο εγκέφαλος και άλλες εκφυλιστικές ασθένειες, ο Μασκ είπε πως αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σε άλλα πράγματα.

«Δεν θα χρειάζεται να μιλάς. Μπορεί  να μιλάμε αλλά θα το κάνουμε για συναισθηματικούς και μόνο λόγους», είπε.

«Θα μπορείς να επικοινωνείς πολύ γρήγορα και με πολύ καλύτερη “ακρίβεια”. Δεν είμαι όμως καθόλου σίγουρος τι θα γίνει με την ομιλία. Σε αυτή την περίπτωση θα είναι κάτι σαν το Matrix. Θέλεις να μιλήσεις σε μια ξένη γλώσσα; Απλά θα κατεβάζεις το πρόγραμμα της γλώσσας που θέλεις να μιλήσεις».

Σε ερώτηση πότε η εταιρεία του θα είναι ικανή να αναπτύξει μια τέτοια τεχνολογία ο ίδιος απάντησε σε πέντε με δέκα χρόνια, εάν η τεχνολογία διατηρήσει τους σημερινούς ρυθμούς εξέλιξης.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

2 thoughts on “Ο Ε.Μασκ θέλει να εμφυτέψει τσιπάκι στον εγκέφαλο ώστε να καταργήσει την γλώσσα σε 5 χρόνια!

  1. Δεν γνωρίζω τον κύριο όμως η μάθηση ξένων γλωσσών μέσο ενός τσιπ είναι κάτι που με έχει απασχολήσει στο παρελθόν και πιστεύω πως στο μέλλον μπορεί και να είναι εφικτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: