ΕΡΧΕΤΑΙ Η “ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2020”! ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ

ΕΡΧΕΤΑΙ Η “ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2020”! ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΥΡΤΩΟ ΠΕΛΑΓΟΣ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ

Η τρίτη φάση της άσκησης “Καταιγίδα 2020” αρχίζει σήμερα στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία που δεν σταματά να παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας, αλλά και την προκλητική της στάση.

Η άσκηση θα ξεκινήσει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή, 22 Μαΐου, με το μεγαλύτερο και σημαντικότερο μέρος της να διεξάγεται στο Μυρτώο Πέλαγος.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν πλοία από όλες τις διοικήσεις του Αρχηγείου Στόλου, τα οποία, μεταξύ άλλων, θα εκτελέσουν και ασκήσεις με πραγματικά πυρά. Η διεξαγωγή της συγκεκριμένης άσκησης έρχεται σε μία κομβική στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξαιτίας τις επιθετικής τακτικής που ακολουθεί η Άγκυρα στο Αιγαίο, αλλά και εν όψει των εξελίξεων που υπάρχουν στο μέτωπο της Λιβύης, δεδομένης της ανοιχτής εμπλοκής της Τουρκία υπέρ της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας και εναντίον των δυνάμεων του στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ.

Να σημειώσουμε πως η άσκηση “Καταιγίδα” είναι η μεγαλύτερη άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, στη διεξαγωγή της οποίας συμμετέχει η πλειονότητα του ελληνικού στόλου.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: