«Γυρίζουν» την πλάτη τους στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό οι Αμερικανοί – Το 25% δεν θέλει να κάνει

«Γυρίζουν» την πλάτη τους στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό οι Αμερικανοί - Το 25% δεν θέλει να κάνει  Περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών, υποστήριξε ότι δεν ενδιαφέρεται (λίγο ή καθόλου) να κάνει εμβόλιο για τον κορωνοϊό. Πολλοί από τους ερωτηθέντες εξέφρασαν ανησυχίες για την ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται. 

Περίπου το 36% των ερωτηθέντων δήλωσε λιγότερο πρόθυμο να εμβολιαστεί αν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έλεγε ότι είναι ασφαλής ο εμβολιασμός και μόνο το 14% δήλωσε περισσότερο πρόθυμο.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες στην δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 4.428 ενηλίκων στις ΗΠΑ, το διάστημα μεταξύ 13 και 19 Μαϊου, απάντησαν ότι θα επηρεάζονταν πολύ από τις οδηγίες της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων ή από τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών ευρείας κλίμακας που δείχνουν ότι ένα εμβόλιο είναι ασφαλές.

Μικρό το ποσοστό που ενδιαφέρεται για το εμβόλιο

Λιγότερο από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται “πολύ” ή “κάπως” για ένα εμβόλιο, ένα ποσοστό που οι υπεύθυνοι του τομέα υγείας ανέμεναν να είναι υψηλότερο δεδομένης της ενημέρωσης για την COVID-19 και του τεράστιου αριθμού θανάτων στις ΗΠΑ που ξεπερνούν τους 92.000.

Το 14% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου να εμβολιαστεί κατά του του κορωνοϊού και το 10% ότι δεν ενδιαφέρεται πολύ. Η δημοσκόπηση υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι η διευρυνόμενη πόλωση στη χώρα έχει επηρεάσει τις απόψεις των πολιτών για την πανδημία.

Σχεδόν ένας στους πέντε Ρεπουμπλικανούς απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου ένα εμβόλιο, ποσοστό υπερδιπλάσιο σε σχέση με το αντίστοιχο μεταξύ των Δημοκρατικών.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: