Daily Mail: Εισβολή Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο

Daily Mail: Εισβολή Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο  Η εισβολή τουρκικής στρατιωτικής δύναμης σε περιοχή του Έβρου και ειδικότερα σε τμήμα όπου αναδιαμορφώθηκε η κοίτη του ποταμού μετά από τις τελευταίες πλημμύρες επισημαίνεται από την βρετανική Daily Mail, την ίδια ώρα που στην Ελλάδα το θέμα υποβαθμίζεται στο πλαίσιο των εξαιρετικά χαμηλών τόνων που τηρεί η κυβέρνηση έναντι της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Όλα αυτά συμβαίνουν παράλληλα με τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από κατοικημένα νησιά του Αιγαίου, γεγονός που δείχνει πως η Άγκυρα επιχειρεί να αναβαθμίσει την ένταση, κάτι που πιθανώς να συνδέεται και με έναν παράλληλο οικονομικό πόλεμο καθώς η Ελλάδα προσπαθεί να στηρίξει τον τουρισμό.

Συγκεκριμένα, όπως γράφει η Daily Mail υπό τον τίτλο “Δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες εισβάλλουν και καταλαμβάνουν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης, εγκαθιστούν τη σημαία τους και στήνουν στρατόπεδο κατά μήκος αμφισβητούμενων συνόρων” :

Τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι ελληνικής γης στα αμφισβητούμενα (;;;) σύνορά τους. Η βρετανική εφημερίδα δέχεται, προφανώς, τις τουρκικές αιτιάσεις περί αμφισβήτησης της συνοριακής γραμμής, εκτός εάν αναφέρεται στις μετακινήσεις του συνόρου όσον αφορά τον ποτάμο Έβρο, ανάλογα με τις συνθήκες και της ροή των νερών κατά τη διάρκεια του έτους.

Σε διάβημα προς την τουρκική πλευρά προέβη η Αθήνα, κατόπιν εντολής του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, για το ζήτημα που έχει προκύψει σε σημείο του νοτίου Εβρου, με αφορμή την αλλαγή της κοίτης του ποταμού, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. Πρόκειται για θέμα το οποίο ανέκυψε τις προηγούμενες εβδομάδες, αυτή τη φορά με αφορμή την παρουσίαση ενός τμήματος ελληνικού εδάφους ως τουρκικού.

Κατά την εφημερίδα, περίπου 35 στρατιώτες εγκαταστάθηκαν σε μια περιοχή πλημμυρών στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο.

Τούρκοι στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν τώρα μια σταθερή παρουσία στην ελληνική επικράτεια και έχουν στρατοπεδεύσει στην τσέπη του Μελισσοκομείου στις Φέρες, όπως αναφέρει και η ελληνική ιστοσελίδα Army Voice .

Στο στρατόπεδο υπάρχει τώρα μια μικρή τουρκική σημαία σε ένα δενδρο. Τα στρατεύματα έχουν απορρίψει τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση.

Daily Mail: Εισβολή Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο
Η Daily Mail εξηγεί πως το σκιασμένο τμήμα της φωτογραφίας είναι αυτό στο οποίο εισέβαλαν και κατέχουν τούρκοι στρατιώτες, εκμεταλευόμενοι τις πλημμύρες και την τροποποίηση της κοίτης του ποταμού

Τοπικές αναφορές αναφέρουν ότι η εισβολή ανταποκρίνεται σε έρευνα του ελληνικού στρατού για την περιοχή 1,6 εκταρίων ως μέρος των σχεδίων επέκτασης του συνοριακού φράχτη που κράτησε τους πρόσφυγες έξω.

Η Τουρκία αρνείται να αναγνωρίσει ότι μέρος της γης στην ανατολική πλευρά του ποταμού Έβρου εξακολουθεί να ανήκει στην Ελλάδα, ακόμη και αν ο ποταμός αλλάξει τη φυσική του πορεία.

Οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αυξηθεί υπό τον σκληρό Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Daily Mail: Εισβολή Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο
Στο στρατόπεδο υπάρχει τώρα μια μικρή τουρκική σημαία.Τα στρατεύματα έχουν απορρίψει τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση. Εικόνα: Έλληνες στρατιώτες περιπολούν δίπλα στο φράχτη ασφαλείας στα ελληνοτουρκικά σύνορα στο χωριό Καστανιές στην περιοχή του Έβρου

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, εξάλλου, μιλώντας στην ΕΡΤ για την αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, επεσήμανε για μια ακόμη φορά τον υπαρκτό κίνδυνο ενός ατυχήματος, “με τόση ένταση που υπάρχει σε τόσο μικρό χώρο”.

Ο κ.Παναγιωτόπουλος είπε ότι έχουν γίνει διαβήματα στο ΝΑΤΟ.

Ανάλογο δημοσίευμα και από τη SUN

Συγκεκριμένα η Sun έγραψε άρθρο με τίτλο ΑΡΠΑΓΗ ΓΗΣ αναφέροντας ότι τα τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα και καταλαμβάνουν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορα:

Τα τουρκικά στρατεύματα χθες εισέβαλαν στην Ελλάδα και κατέλαβαν ένα μικρό κομμάτι γης στα αμφισβητούμενα σύνορά τους.

Περίπου 35 στρατιώτες προωθήθηκαν σε μια περιοχή στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο, ανέφεραν ελληνικές πηγές.

Daily Mail: Εισβολή Τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο

Οι ειδικές δυνάμεις και το πεζικό δημιούργησαν ένα στρατόπεδο με μια μικρή τουρκική σημαία που φέρει σε ένα δέντρο και απέρριψαν τα ελληνικά αιτήματα για απόσυρση.

Αυτό έγινε μετά από εβδομάδες αφού χιλιάδες Σύριοι πρόσφυγες απέτυχαν να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Τοπικές αναφορές αναφέρουν ότι η εισβολή ανταποκρίνεται σε έρευνα του ελληνικού στρατού για την περιοχή 1,6 εκταρίων (16 στρέμματα) ως μέρος των σχεδίων επέκτασης του συνοριακού φράχτη που κράτησε τους πρόσφυγες έξω.

Οι προκλήσεις της Τουρκίας προς την Ελλάδα έχουν ενταθεί υπό τον σκληρό Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Τέσσερις φορές τις τελευταίες εβδομάδες, Έλληνες στρατιώτες και προσωπικό της γερμανικής μεθοριακής υπηρεσίας πυροβολήθηκαν πάνω στα σύνορα και τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 διώκονται από τον ελληνικό εναέριο χώρο σχεδόν κάθε μέρα.

Η Ελλάδα προσπαθεί να αποκλιμακώσει τις εντάσεις μέσω διπλωματικών οδών και δεν έχει ακόμη λάβει επίσημη απάντηση”.

Πηγή: Daily Mail

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: