ΥΠΕΞ για Έβρο: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος!

ΥΠΕΞ για Έβρο: Καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος!  Σε μία λακωνική, αλλά… αυστηρή ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με τα δημοσιεύματα που θέλουν τουρκικές δυνάμεις να βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους στον Έβρο.

Το υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι πρόκειται για fake news και επισημαίνει πως καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος. Αναλυτικά αναφέρει: “Με αφορμή διασπορά πρόσφατων fake news, τονίζεται ότι καμία ξένη δύναμη δεν βρίσκεται σε Ελληνικό έδαφος. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι ξέρει να υπερασπίζεται τα σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

Χθες, η Ελλάδα έκανε διάβημα στην Τουρκία με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια.

Λόγω της υποχώρησης των υδάτων η Τουρκία ισχυρίζεται ότι το συγκεκριμένο σημείο της ανήκει, ισχυρισμό που απορρίπτει κατηγορηματικά η ελληνική πλευρά.

Πιο συγκεκριμένα, στον Νότιο Εβρο, στη θέση Μελισσοκομείο, η οποία βρίσκεται σε ένα σημείο το οποίο πλημμυρίζει κάθε χρόνο μετά το φθινόπωρο και με βάση τους χάρτες του 1923 ανήκει στην Ελλάδα, βρίσκονται τις τελευταίες εβδομάδες μέλη της τουρκικής στρατοχωροφυλακής και των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Η διαφορά δεν είναι καινούρια και έχει να κάνει με την αλλαγή λόγω της εποχής της κοίτης του ποταμού Εβρου. Η κοίτη έχει μετακινηθεί, με αποτέλεσμα στη θέση της να βρίσκεται πλέον ένα έλος, το οποίο το καλοκαίρι ξεραίνεται και τον χειμώνα πλημμυρίζει δημιουργώντας εκεί μια νησίδα. Αυτή τη μεταφορά της κοίτης εκμεταλλεύεται η Τουρκία προκειμένου να διεκδικήσει μια περιοχή η οποία φθάνει τα περίπου 16 στρέμματα.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: