Η Ρωσία ετοιμάζεται να δοκιμάσει την τορπίλη “Drone του Αρμαγεδδώνα”

Η Ρωσία ετοιμάζεται να δοκιμάσει την τορπίλη "Drone του Αρμαγεδδώνα"  Η Ρωσία ανακοίνωσε, ότι θα εκτοξεύσει το υποβρύχιο drone Poseidon, με τα προσωνύμια «Το Drone του Αρμαγεδδώνα» και «Πυρηνική Τορπίλη».

Η τορπίλη – drone έχει εντυπωσιακή εμβέλεια που θα του επέτρεπε να διασχίσει αυτόνομα τον Ατλαντικό Ωκεανό και να προκαλέσει έντονη αναταραχή στην Ουάσιγκτον.Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν τις εξελίξεις. Το πρακτορείο RIA Novosti δήλωσε ότι μια στρατιωτική πηγή επιβεβαίωσε ότι το μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα, το οποίο μπορεί να φέρει πυρηνική κεφαλή, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει αυτό το φθινόπωρο. Η πηγή είπε ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί από ένα πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης K-329 Belgorod. Δεν υπήρχε ένδειξη για το πού θα ήταν ο τόπος εκτόξευσης.

Πυρηνοκίνητο drone

Εχοντας για κινητήρα έναν μικρό πυρηνικό αντιδραστήρα, ο Poseidon έχει τελική ταχύτητα που εκτιμάται μεταξύ 60 και 100 κόμβων, με εντυπωσιακή εμβέλεια 6.200 μιλίων, και όταν εκτοξεύεται από τη Θάλασσα του Μπάρεντς ή από κάπου στην Αρκτική, μπορεί να διασχίσει αυτόνομα τον Βόρειο Ατλαντικό, μια περιοχή όπου η Ρωσία, η Κίνα και οι ΗΠΑ προσπαθούν να διεκδικήσουν, κυρίως λόγω των τρισεκατομμυρίων δολαρίων φυσικών πόρων κάτω από τον πυθμένα του ωκεανού.Η Ρωσία ετοιμάζεται να δοκιμάσει την τορπίλη "Drone του Αρμαγεδδώνα"  Στο Radio Sputnik αυτήν την εβδομάδα, ένας στρατιωτικός εμπειρογνώμονας, ο επικεφαλής του Κέντρου Μελέτης των Δημόσιων Εφαρμοσμένων Προβλημάτων Εθνικής Ασφάλειας, ο συνταξιούχος συνταγματάρχης Αλεξάντερ Ζιλίν, χαρακτήρισε τον Ποσειδώνα «ισχυρό όπλο» και μίλησε για τα χαρακτηριστικά του:

«Ένα drone έχει πολλά πλεονεκτήματα. Ένα υποβρύχιο με πλήρωμα είναι, φυσικά, ένα ισχυρό όπλο, αλλά υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί στον ανθρώπινο παράγοντα. Το Poseidon μπορεί πρακτικά να είναι σε εγρήγορση και να εκτελεί αποστολές ανά πάσα στιγμή. Η εμφάνιση των drones αυτής της κατηγορίας, φυσικά, απαιτεί μεγάλη ευθύνη, επειδή η διαχείριση γίνεται μέσω λογισμικού. Είναι σαφές ότι υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι όταν, κατά ένα σενάριο, οι χάκερ θα μπορούσαν να προσπαθήσουν να πάρουν τον έλεγχο. Αλλά, μιλώντας με τους μηχανικούς μας, τους σχεδιαστές, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η προστασία από εξωτερικές παρεμβολές είναι κολοσσιαία », δήλωσε ο Ζιλίν.

Πλεύση σε ακραία βάθη

“Έχουμε αναπτύξει μη επανδρωμένα υποβρύχια οχήματα που μπορούν να κινούνται σε μεγάλα βάθη – θα έλεγα ακραία βάθη – διαδοχικά, με ταχύτητα πολλές φορές υψηλότερη από την ταχύτητα των υποβρυχίων, των τορπιλών αιχμής και όλων των ειδών σκαφώνεπιφανείας”, δήλωσε ο Πούτιν.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας κυκλοφόρησε ένα βίντεο με τις δυνατότητες του Poseidon

Τα υποβρύχια πυρηνικά drones είναι ικανά να καταστρέψουν τις εχθρικές ακτές με κύμα τσουνάμι έως 1.600 ποδών σε ύψος (480 μέτρων) που μπορούν να αφήσουν πίσω τους ραδιενεργά ισότοπα.

«Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι το Status-6 θα φέρει ωφέλιμο φορτίο θερμοπυρηνικής βόμβας πολλών μεγατόνων. Για λόγους συγκρίσεων, η βόμβα που έπεσε στη Χιροσίμα ήταν δυνάμεως 16 κιλοτόνων, αρκετές τάξεις μεγέθους μικρότερη. Μια βόμβα ενός μεγατόνου είναι το ισοδύναμο των 1.000 κιλοτόνων – ένα εκατομμύριο τόνοι TNT. Αναφορές από τη Ρωσία δείχνουν ότι η βόμβα θα μπορούσε να είναι ισχύος έως και 100 μεγατόνων.

Η Ρωσία ετοιμάζεται να δοκιμάσει την τορπίλη "Drone του Αρμαγεδδώνα"
Μοντέλο πλημμύρας από το κύμα έκρηξης 100 Mt κοντά στη Νέα Υόρκη. Μοντελοποίηση πλημμυρών Clawpack (Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, Νορβηγικό Ερευνητικό Ίδρυμα Άμυνας κ.λπ.)

“Το Status-6 έχει σχεδιαστεί για επίθεση σε εχθρικές παράκτιες πόλεις, λιμάνια, ναυπηγεία και ναυτικές βάσεις. Μόλις το Status-6 φτάσει στον προορισμό του, πυροδοτεί τη βόμβα, προκαλώντας τεράστια ζημιά λόγω έκρηξης και θερμότητας. Μια βόμβα 100 μεγατόνων θα δημιουργούσε τεχνητά τσουνάμι, μεταφέροντας την καταστροφή πολύ μακριά”, έγραψε το Popular Mechanics

ΠΗΓΗ https://slpress.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: