Εντοπίστηκε μυστηριώδης «πυρηνική» ακτινοβολία στην Ευρώπη και η Ρωσία θα μπορούσε να φταίει | Ανοπαία ατραπός
Ανοπαία ατραπός

Εντοπίστηκε μυστηριώδης «πυρηνική» ακτινοβολία στην Ευρώπη και η Ρωσία θα μπορούσε να φταίει

30 Ιουνίου 2020 23:28:08

Έχει εντοπιστεί μυστηριώδης  αύξηση στα επίπεδα ακτινοβολίας στη βόρεια Ευρώπη
και κανείς δεν έχει αναλάβει ευθύνη.Αρκετές ευρωπαϊκές αρχές αποκάλυψαν αύξηση των ανθρωπίνως κατασκευασμένων σωματιδίων ραδιονουκλεϊδίων στην ατμόσφαιρα.
 

Ευτυχώς, τα επίπεδα ακτινοβολίας πιστεύεται ότι είναι ακίνδυνα για τον άνθρωπο.Ωστόσο, εξακολουθούν να είναι αρκετά μεγάλα για να συλλέγονται από αισθητήρες παρακολούθησης ακτινοβολίας σε ολόκληρη την ήπειρο.

Η Σουηδική Αρχή Ασφάλειας Ακτινοβολίας έγραψε στο Twitter: “Μετρήθηκαν πολύ χαμηλά επίπεδα ραδιενεργών ουσιών καισίου-134, καισίου-137, κοβαλτίου-60 και ρουθηνίου-103.

“Τα μετρούμενα επίπεδα είναι τόσο χαμηλά που δεν δημιουργούν κίνδυνο για τους ανθρώπους ή το περιβάλλον.”

Η Νορβηγία και η Φινλανδία διατύπωσαν επίσης παρόμοιες παρατηρήσεις. o Λασίνα Ζέρμπο, o εκτελεστική γραμματέας του Ολοκληρωμένου Οργανισμού Συνθήκης για την Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών, έγραψε σε ένα χάρτη που έδειξε αυτό που περιέγραψε ως “πιθανή περιοχή προέλευσης”. Αυτό έδειξε ότι ο πιθανός λόγος για την ανωμαλία θα μπορούσε να είναι η Φινλανδία, η Σουηδία, η Δανία, η Νορβηγία ή η Ρωσία. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της επιλεγμένης ζώνης ήταν στη ρωσική επικράτεια. Ο Ζέρμπο είπε σε ξεχωριστό tweet: “Αυτά τα ισότοπα είναι πιθανότατα από μια πολιτική πηγή.

“Μπορούμε να υποδείξουμε την πιθανή περιοχή της πηγής, αλλά είναι εκτός της εντολής του CTBTO να προσδιορίσουμε την ακριβή προέλευση.” Μια πολιτική πηγή σημαίνει ότι η άνοδος σχετίζεται πιθανώς με κάτι σαν πυρηνικό εργοστάσιο και όχι με πυρηνικά όπλα. Το Ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο για τη Δημόσια Υγεία και το Περιβάλλον (RIVM) έκτοτε δήλωσε σε δήλωση ότι «ο συνδυασμός ραδιονουκλεϊδίων μπορεί να εξηγηθεί από μια ανωμαλία στα στοιχεία καυσίμου ενός πυρηνικού σταθμού».

Συνέχισε λέγοντας: “Ορισμένες πρόσφατες αναφορές των μέσων ενημέρωσης ισχυρίστηκαν, πιθανώς βάσει εσφαλμένης μετάφρασης της αρχικής μας έκθεσης (στα ολλανδικά), ότι τα ραδιονουκλεΐδια προέρχονταν από τη δυτική Ρωσία. “Ο ισχυρισμός της RIVM είναι ότι τα ραδιονουκλεΐδια ταξίδεψαν από την κατεύθυνση της δυτικής Ρωσίας προς τη Σκανδιναβία, αλλά ότι δεν μπορεί να επισημανθεί συγκεκριμένη χώρα καταγωγής αυτή τη στιγμή”.

ΤΟ Associated Press ανέφερε ότι η ραδιενεργή ακίδα μπορεί να οφείλεται σε κατεστραμμένο στοιχείο πυρηνικού καυσίμου. Αν και μερικοί άνθρωποι δείχνουν το δάχτυλό τους προς τη Ρωσία, ένας εκπρόσωπος της Rosenergoatom, της ρωσικής θυγατρικής επιχείρησης πυρηνικού σταθμού, το αμφισβήτησε αυτό. Ισχυρίστηκε ότι οι εγκαταστάσεις στο Κόλα και το Λένινγκραντ, οι δύο πυρηνικοί σταθμοί στην περιοχή που επισημάνθηκαν, λειτουργούσαν κανονικά.Η Rosenergoatom είπε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS: “Και οι δύο σταθμοί λειτουργούν σε κανονικό καθεστώς. “Δεν υπήρξαν παράπονα για τη δουλειά του εξοπλισμού.

 ΠΗΓΗ SUN / METAΦΡΑΣΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ


Ενημέρωση μέσω e-mail

Συμπληρώστε το email:Βιογραφικό

Χρήστος Κασταμονίτης

Ο Χρήστος Κασταμονίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Coventry στην Αγγλία, όπου και σπούδασε Επιστήμη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Έχει μεταπτυχιακό στο Management από το πανεπιστήμιο του Υork στην Αγγλία. Είναι μέλος του Project Management Institute. Εργάζεται ως Senior Business Process Analyst στις Βρυξελλες. Εχει Αρθρογραφησει στα περιοδικά "Τρίτο Μάτι", «Hellenic Nexus» ,"ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ". Έχει εμφανιστεί σε πλήθος τηλεοπτικών εκπομπών όπως "ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ" , "ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΝΕΞΗΓΗΤΟΥ" ,"ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ", "ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΩΡΑ" ,"ΑΠΟΡΡΗΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ", "ΚΩΔΙΚΑΣ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ" , "MEGA Σαββατοκύριακο" ,"ΣΚ ΣΤΟ HIGHTV" καθώς και σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές .Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγονται τα UFO, η ιστορία του ευρύτερου ελληνικού χώρου κ.ά. Στα συλλεκτικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται τα γραμματόσημα, τα νομίσματα και τα χαρτονομίσματα.Είναι Έφεδρος Ειδικός Επιστήμονας του Γ.Ε.Σ στο κλάδο των Διαβιβάσεων.Συμμετείχε στις ραδιοφωνικές εκπομπές ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ και ΟΙ ΧΡΗΣΤΕΣ στο ATHENSJUKEBOX .Ειχε επισης και την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο "ΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟ" στο web radio του Ε.Ο.Ε με θέματα που σκοπό έχουν να ξυπνήσουν και άλλους συντρόφους για να περιμένουμε τους βαρβάρους ξένους ή μη.Προσωπικό email : kastamonitis@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: