Ανήσυχος ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τη σεισμική δραστηριότητα στις Αλκυονίδες

Ανήσυχος ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τη σεισμική δραστηριότητα στις Αλκυονίδες  Ανήσυχος ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, για τη σεισμική δραστηριότητα που καταγράφεται στην περιοχή

Ο γνωστός σεισμολόγος σε ανάρτησή τους στο Facebook, ανέφερε πως η σεισμική δράση στην περιοχή είναι αυξημένη στην περιοχή των Αλκυονίδων και θέλει παρακολούθηση.

«Τώρα είναι τα δύσκολα», επισημαίνει στην ανάρτησή του και εξηγεί πως η κατάσταση χρειάζεται αξιολόγηση, χωρίς ωστόσο να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γεράσιμου Παπαδόπουλου:

«Η σεισμική δράση στον Ανατ. Κορινθιακό το τελευταίο 2μηνο είναι αυξημένη σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Εισηγήθηκα στο Αστεροσκοπείο να τοποθετήσει φορητούς σεισμογράφους για καλύτερη παρακολούθηση. ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑ. ΄Εκαναν και δημόσια ανακοίνωση, παρέλειψαν να αναφέρουν ποιός το εισηγήθηκε….δεν πειράζει…η ουσία μετράει. Υπάρχει και δίκτυο μαγνητομέτρων εκεί από το 2011. Τώρα είναι τα δύσκολα. Δλδ, η από εδώ και πέρα αξιολόγηση, γιατί η καταγραφή μόνη της δε λέει τίποτα. Όταν χρειαστεί θα επανέλθω».

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: