Κορονοϊός: Ηχηρό καμπανάκι από καθηγητή – «Πλέουμε ήδη πάνω στο 2ο κύμα κορονοϊού»

Κορονοϊός: Ηχηρό καμπανάκι από καθηγητή – «Πλέουμε ήδη πάνω στο 2ο κύμα κορονοϊού»  Στο τεντωμένο… σκοινί του κορονοϊού ακροβατεί η χώρα και η σπίθα είναι πολύ κοντά να γίνει και πάλι φωτιά… «Τέλος τα πανηγύρια για φέτος», η πρόταση του καθηγητή Χαράλαμπου Γώγου. Τι λέει για τα ορφανά και τα εισαγόμενα κρούσματα.Ο κορονοϊός παραμένει ανάμεσά μας, αποτελεί μεγάλη απειλή με τους ειδικούς να χτυπούν καμπανάκι. Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος μάλιστα τονίζει ότι η χώρα μας πλέι πάνω από το δεύτερο κύμα κορονοϊού, ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτα φαινόμενα τις εικόνες συνωστισμού σε πανηγύρια και εκδηλώσεις.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τόσο για τα πανηγύρια όσο και για τους συνωστισμούς στα μπαρ που μπορεί να αποδειχθούν πηγή τεράστιας διασποράς και να επαναφέρουν τις εφιαλτικές στιγμές των προηγούμενων μηνών. Παράλληλα, ανέφερε πως έχουμε ορφανά κρούσματα τα όποια αν τα ψάξουμε ίσως βρούμε εισαγόμενα κρούσματα στις επαφές τους και πως υπάρχουν ακόμα μικροεστιες σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Εχουμε πει ότι υπάρχει πρόβλημα και κυρίως των εισαγομένων. Υπάρχουν ορφανά κρούσματα τα οποία δεν προέκυψαν έτσι ξαφνικά. Σίγουρα υπάρχει κάποια επαφή με εισαγόμενα κρούσματα. Η Ελλάδα ήταν σχεδόν καθαρή. Υπάρχουν, ωστόσο, εστίες που σιγοκαίνε ειδικά στη βόρεια Ελλάδα όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός κρουσμάτων», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την περίπτωση της ανήλικης που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό σε κατασκήνωση της Χαλκιδικής ανέφερε μεταξύ άλλων πως τα παιδιά μεταδίδουν σε χαμηλότερο βαθμό ενώ έχουν τηρηθεί οι οδηγίες και θα σπάσει η μετάδοση σε αλλά παιδιά. Και ελπίζω να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα και σε άλλες κατασκηνώσεις.

Παράλληλα ο καθηγητής είπε «πως βασικό πρόβλημα είναι οι συμπεριφορές μας, ενώ τόνισε πως δεν τηρούνται πλέον τα μέτρα πχ μάσκες. «Μάσκα πια δεν βλέπω πουθενά. Βλέπω ανθρώπους τον έναν πάνω στον άλλο. Θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί με τον έλεγχο των τουριστών.  Το κακό είναι ότι σε αυτή φάση του τουρισμού μας φούντωσαν τα κρούσματα στα Βαλκάνια».

Οσον αφορά στα πανηγύρια ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος ήταν κατηγορηματικός. «Πρέπει να αποκλειστούν τέτοιου είδους συγκεντρώσεις. Είναι δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση και δεν μπορεί κανείς να τους ελέγξει. Πρέπει να πέσει στο τραπέζι η κατάργηση των πανηγυριών. Μπορεί να κυλήσει μια χρονιά χωρίς πανηγύρια και μπαρ».

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Κορονοϊός: Ηχηρό καμπανάκι από καθηγητή – «Πλέουμε ήδη πάνω στο 2ο κύμα κορονοϊού»

  1. Σας ευχαριστώ,για τις ειδήσεις και την ενημέρωσή σας,καθώς πλέον δεν βρίσκω καμιά αληθινή είδηση.
    Σας παρακαλώ,συνεχίστε,όσο μπορείτε,είναι η εξερεύνηση,η έρευνα το σημαντικότερο καθώς έτσι θα έπρεπε να είμαστε όλοι.Μια “λογική” έρευνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: