Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Πούτιν για Ανατολική Μεσόγειο, Αγία Σοφία

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Πούτιν για Ανατολική Μεσόγειο, Αγία Σοφία  Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε το απόγευμα της Τετάρτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας, συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις, καθώς και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και το ζήτημα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, γεγονός που αποτελεί πρόκληση για την Ορθοδοξία.

Στη ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσαν έμφαση «στην απαράμιλλη πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική σημασία του μοναδικού Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Αγίας Σοφίας» και «σημείωσαν τη σημασία της διατήρησής της ως παγκόσμια κληρονομιά και σύμβολο ειρήνης και συνοχής», ανέφερε το Κρεμλίνο στην ανακοίνωσή του.

Παράλληλα υπογραμμίζεται πως οι δύο ηγέτες «εξέτασαν λεπτομερώς τη μελλοντική πρόοδο της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Σημείωσαν την ανάγκη επιτάχυνσης του έργου της κοινής επιτροπής οικονομικής, βιομηχανικής, επιστημονικής και τεχνικής συνεργασίας, δίνοντας έμφαση στην επέκταση της νομικής βάσης για μια διμερή σχέση».

Ο Ρώσος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός επίσης συζήτησαν για το «Έτος Ελλάδας» στη Ρωσία και για το «Έτος Ρωσίας» στην Ελλάδα, που έχει προγραμματιστεί για το 2021, συμπεριλαμβανομένων των εορτασμών στην Ελλάδα για την 200ή επέτειο της Επανάστασης του 1821.

 

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: