Προκλητικοί οι Τούρκοι έβγαλαν Navtex κατά του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο

Προκλητικοί οι Τούρκοι έβγαλαν Navtex κατά του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο  Νέα Navtex εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός Αττάλειας της Τουρκίας για εκτόξευση πυραύλων νοτιοανατολικά του Καστελόριζου. Ουσιαστικά, πρόκειται για anti – Navtex στην άσκηση του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο ζήτησε και έλαβε άδεια από την Κύπρο για ασκήσεις.

Σύμφωνα με τις Navtex, οι ασκήσεις, τόσο από πλευράς Μόσχας όσο και από πλευράς Άγκυρας, έχουν οριστεί για την 18η Αυγούστου.Νωρίτερα, η Μόσχα εξέφραζε την ανησυχία της για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο καλώντας σε αυτοσυγκράτηση:

“Παρακολουθούμε προσεκτικά (και) με αγωνία μια ακόμη αύξηση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε υπέρμαχοι της επίλυσης των διαφορών μέσω διαπραγματεύσεων, στη βάση κοινώς αναγνωρισμένων κανόνων διεθνούς δικαίου”, δήλωνε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, για τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας με βάση το τουρκολιβυκό μνημόνιο που έχει συνάψει με την κυβέρνηση της Τρίπολης.

Σημείωσε, επίσης, ότι η Ρωσία προτρέπει “την αποφυγή κακοσχεδιασμένων ενεργειών” και την επίλυση των αναδυόμενων ζητημάτων στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: