Πέφτει στη Θάλασσα και η τορπιλάκατος «Καραθανάσης» Θα βαράει τουρκικούς στόχους από τα 180 χιλιόμετρα (!!!) με Exocet MM-40 Blk 3…!!

Πέφτει στη Θάλασσα και η τορπιλάκατος «Καραθανάσης» Θα βαράει τουρκικούς στόχους από τα 180 χιλιόμετρα (!!!) με Exocet MM-40 Blk 3...!!  Εντάσσεται και επίσημα στο Στόλο το ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή όπου η τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.
Το Ταχέως Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων “Υποπλοίαρχος ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ”, ενταχθεί και επίσημα στο Πολεμικό Ναυτικό, την Τρίτη 28 Ιουλίου που θα πραγματοποιηθεί η τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης του στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά.

Μετά από μεγάλη περιπέτεια και καθυστέρηση λόγω της οικονομικής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αλλά και των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στις αρχές Ιουλίου παραδόθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό το ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ».

Έτσι ήρθε η ώρα της ένταξής του στο Πολεμικό Ναυτικό, σε μια πολύ σημαντική συγκυρία, καθώς το θερμόμετρο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έχει δείξει κόκκινο και η ενίσχυσή του με νέα σκάφη είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά ΤΠΚ τύπου Super Vita, κλάσεως «Ρουσσέν»

Διαστάσεις: 61,9 / 9,5 / 2,8 μέτρα
Εκτόπισμα: 670 τόνους
Πρόωση:4 MTU 16V 595 TE 90
Ταχύτητα: 34,5 κόμβοι
Πλήρωμα: 45
Οπλισμός:
8 Κ/Β Ε-Ε Exocet MM-40 Blk2 / Blk3
1 πυροβόλο 76mm / 62 Super Rapido της OTOBREDA
2 πυροβόλα 30mm της OTOBREDA
1 αντιβληματικό σύστημα (CIWS) GLMS RAM το οποίο φέρει 21 Κ/Β

Να σημειωθεί ότι οι τρεις πρώτες ΤΠΚ της κλάσεως διαθέτουν κατευθυνόμενα βλήματα (Κ/Β) Exocet MM-40 Blk2 με βεληνεκές ως 70 χλμ, ενώ οι τελευταίες τέσσερις, συμπεριλαμβανομένης και της ΤΠΚ «ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ», διαθέτουν K/B Exocet MM-40 Blk 3 με βεληνεκές ως 180 χλμ.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: