Λάμψη μετεωρίτη έκανε τη νύχτα μέρα – Ορατό το φαινόμενο στη μισή Ελλάδα
Λάμψη μετεωρίτη έκανε τη νύχτα μέρα - Ορατό το φαινόμενο στη μισή Ελλάδα  Οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για μετέωρο

Μάρτυρες σε ένα σπάνιο φαινόμενο έγιναν το βράδυ της Τρίτης 18 Αυγούστου πολλοί κάτοικοι της Αττικής αλλά και άλλων περιοχών της Ελλάδας όπως Λιβαδειά, Χαλκίδα, Βοιωτία, Λακωνία, Μαγνησία, Φωκίδα, Χίο, Άνδρο, Ευρυτανία. Πιο συγκεκριμένα, ένα μετέωρο σώμα έκανε την νύχτα μέρα. Αν και κάποιοι θεώρησαν ότι ήταν πεφταστέρι, οι επιστήμονες ξεκαθάρισαν ότι πρόκειται για μετέωρο.

Σύμφωνα με τους αστρονόμους, έτσι ονομάζεται κάθε φωτεινό φαινόμενο που εμφανίζεται μέσα στην ατμόσφαιρα της Γης ως αποτέλεσμα της εισόδου σε αυτή κάποιου μετεωροειδούς, δηλαδή κάποιου βραχώδους σώματος που μπορεί να έχει μέγεθος από λίγα χιλιοστά έως αρκετά μέτρα.

Η κίνηση του μετεωροειδούς με μεγάλη ταχύτητα και η τριβή της επιφάνειάς του με τα μόρια της ατμόσφαιρας έχει ως αποτέλεσμα τον έντονο ιονισμό των μορίων του αέρα και, συνήθως, την συνεπακόλουθη εκπομπή φωτεινής ακτινοβολίας. Το τμήμα του μετεωροειδούς που καταλήγει στο έδαφος ονομάζεται μετεωρίτης.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: