Γώγος: Ίσως κλείσει και ολόκληρο το σχολείο εάν βρεθούν πάνω από τρία κρούσματα

Γώγος: Ίσως κλείσει και ολόκληρο το σχολείο εάν βρεθούν πάνω από τρία κρούσματα  Ποιες ηλικίες μαθητών μεταδίδουν σε μαγαλύτερο βαθμό τον κορωνοϊό σύμφωνα με τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας – Τι προβλέπεται για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά. Αυτή η χρονιά, ωστόσο, θα είναι διαφορετική από τις άλλες καθώς ξεκινά εν μέσω ενός ειδικού καθεστώτος, του κορωνοϊού, που επιβάλλει την τήρηση των κανόνων υγιεινής, των αποστάσεων όπως και τη χρήση μάσκας.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφερόμενος στα σχολεία τόνισε και πάλι ότι η μάσκα προστατεύει σε μεγάλο βαθμό αν χρησιμοποιείται σωστά από όλους.

«Με τα δεδομένα που υπάρχουν, την προστατευτική δράση της μάσκας που φαίνεται όταν τη φορούν όλοι σε έναν συγκεκριμένο χώρο, υπάρχει πολύ μεγάλη προστασία σε βαθμό που μπορεί να φτάσει και το 95%», δήλωσε, ειδικότερα, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.
Σχετικά με τον ιό και τη μετάδοσή του από τα παιδιά, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας υπογράμμισε ότι σύμφωνα με μελέτες τα παιδιά κάτω των 10 ετών μεταδίδουν με πολύ χαμηλό ποσοστό τον ιό και δε νοσούν βαριά, ενώ τα παιδιά άνω των 14 ετών μεταδίδουν όπως οι ενήλικες.

«Μέχρι δύο κρούσματα σε ένα σχολείο, θα μπορέσει να συνεχίσει τη λειτουργία του. Αν έχουμε τρία κρούσματα και πάνω μπορεί να χρειαστεί να κλείσει ακόμη και ολόκληρο συγκρότημα», επισημαίνει ο καθηγητής.

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Γώγος: Ίσως κλείσει και ολόκληρο το σχολείο εάν βρεθούν πάνω από τρία κρούσματα

  1. Αγαπητέ κύριε Κασταμονίτη μήπως μας τρομοκρατείτε λίγο παραπάνω απ΄ ότι πρέπει…Περίμενα από εσάς να ασχολείσθε λιγότερο με τον covid 19….;Eίδα την τελευταία σας εκπομπή και μιλούσατε για μεγάλη πείνα…τόση που θα πέφτουμε ΝΕΚΡΟΙ στους δρόμους…Εύχομαι και ελπίζω να μην βγει τίποτα αληθινό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: