Η συσκευή που έριχνε κάθε πρωί το Ιντερνετ σε χωριό της Ουαλίας

Η συσκευή που έριχνε κάθε πρωί το Ιντερνετ σε χωριό της Ουαλίας  Κάθε μέρα σε ένα χωριό της Ουαλίας οι κάτοικοι έμεναν χωρίς Ιντερνετ από τις 7 το πρωί. Τι κι αν είχε ευρυζωνική σύνδεση, τι κι αν ήρθαν τεχνικοί και άλλαξαν τις καλωδιώσεις, η σύνδεση όλου του χωριού με το Διαδίκτυο έπεφτε κάθε πρωί επί ενάμιση χρόνο. Μέχρι που ανακαλύφθηκε ο ένοχος, και ήταν μια πολύ παλιά τηλεόραση…

Στο χωριό Αμπερχόουζαν, στην κομητεία Πόουις της κεντρικής Ουαλίας, οι τεχνικοί του παρόχου σύνδεσης Openreach πάλευαν επί 18 μήνες με νέα καλώδια και μετρητές να εντοπίσουν την πηγή του προβλήματος, ώσπου με μια συσκευή ανάλυσης φάσματος εντόπισαν τον ένοχο.

Ενας κάτοικος του χωριού, που επέμεινε στην ανωνυμία του, άναβε κάθε πρωί στις 7 την παλιά του τηλεόραση, χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες της κίνησης αυτής. Η μεταχειρισμένη του τηλεόραση εξέπεμπε όταν άναβε έναν υπέρηχο ο οποίος προκαλούσε τέτοια ηλεκτρική παρεμβολή στο σήμα του ευρυζωνικού Ιντερνετ ώστε διέκοπτε τη σύνδεση σε όλο το χωριό.

Τρομαγμένος από τις συνέπειες που προκαλούσε η λειτουργία της τηλεόρασης ο ιδιοκτήτης της την έσβησε αμέσως και υποσχέθηκε να μην την ξανανάψει ποτέ, υπό τον όρο να μη μαθευτεί το όνομά του.

Πράγματι η σύνδεση Ιντερνετ στο χωριό δεν εμφάνισε ξανά πρόβλημα, όπως διαβεβαιώνει η εταιρία πάροχος.

Πηγή: BBC / https://www.kathimerini.gr/

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Η συσκευή που έριχνε κάθε πρωί το Ιντερνετ σε χωριό της Ουαλίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: