Δήλωση «βόμβα» από Γερμανό λοιμωξιολόγο: «Η πανδημία του κορωνοϊού ξεκινά πραγματικά τώρα»

Δήλωση «βόμβα» από Γερμανό λοιμωξιολόγο: «Η πανδημία του κορωνοϊού ξεκινά πραγματικά τώρα»  Ανησυχία έχει προκαλέσει ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντόστεν, ο οποίος θεωρεί ότι η Γερμανία δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένη για την επόμενη περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού. Με το καμπανάκι να έχει πλέον χτυπήσει δυνατά και στην Αττική και να βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σε ένα τοπικό lockdown.

Όπως είπε ο πρόεδρος και ιδρυτή της Παγκόσμιας Διάσκεψης Κορυφής για την Υγεία Ντέτλεφ Γκάντεν, «Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση τους επόμενους μήνες, πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα. Η πανδημία ξεκινά μόλις τώρα. Και εδώ στη Γερμανία».

Ο κ. Γκάντεν αναφερόμενος στην άμεση και επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας από τη Γερμανία είπε χαρακτηριστικά ότι «Οι ρεαλιστικές αποφάσεις είναι απαραίτητες. Γίνονται ήδη δοξαστικές ομιλίες για τη γερμανική επιτυχία, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο από πού προήλθε αυτή η επιτυχία.

Οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι η Γερμανία αντέδρασε περίπου τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από άλλες χώρες. Αντιδράσαμε όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και οι άλλοι. Δεν κάναμε τίποτα το ιδιαίτερο καλά. Μόνο που το κάναμε νωρίτερα. Δεν πετύχαμε γιατί οι υγειονομικές μας αρχές ήταν καλύτερες από τις γαλλικές ή επειδή τα νοσοκομεία μας είναι καλύτερα εξοπλισμένα από τα ιταλικά.

Η Γερμανία πρέπει να ρίξει μια πιο διαφοροποιημένη και πιο προσεκτική ματιά στις εξελίξεις στο εξωτερικό. Πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε για πράγματα όπως τα γήπεδα ποδοσφαίρου. Είναι πραγματικά εντελώς παραπλανητικό. Πρέπει επίσης να γίνει σαφές ότι η έγκριση ενός εμβολίου δεν σημαίνει αμέσως τη λύση του προβλήματος».

 

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

1 thought on “Δήλωση «βόμβα» από Γερμανό λοιμωξιολόγο: «Η πανδημία του κορωνοϊού ξεκινά πραγματικά τώρα»

  1. ΣΥΝΟΝΟΜΑΤΕ ΕΙΜΑΙ “ΠΑΛΙΟΣ” ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΗ ΣΕΛΛΙΔΑ ΣΟΥ.ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ,ΤΟΥ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΣ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΟΙ.ΔΕ ΜΕ ΠΗΡΑΖΕΙ.Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΙΝΑ ΑΡΧΙΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.ΕΙΜΑΙ ΔΙΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΥΜΑ ΤΗΣ.ΤΗ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΠΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΔΙΣΤΥΧΩΣ.ΔΕ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΓΙΑ ΤΑ “ΧΑΛΙΑ ” ΜΟΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΝΑ ΒΑΖΕΙΣ ΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΕΣΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΚΙΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΜΑΣ ΕΡΙΞΑΝ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΠΡΩΤΑ !ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: