Μετά από 10 χρόνια υπογράφηκε προμήθεια ανταλλακτικών για τα Mirage-2000 της ΠΑ

Μετά από 10 χρόνια υπογράφηκε προμήθεια ανταλλακτικών για τα Mirage-2000 της ΠΑ  Υπεγράφησαν τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, με τις κατασκευάστριες εταιρίες DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE SAS και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES, οι εκτελεστικές συμβάσεις για την εν συνεχεία υποστήριξη των Mirage Mirage 2000 και Mirage 2000/ – 5 που σημαίνει ότι ο Γολγοθάς της ΠΑ για να έχει τα καλύτερα αναχαιτιστικά της στον αέρα λαμβάνει τέλος μετά από σχεδόν 10 χρόνια!

Και αυτό γιατί η ανάγκη για την υπογραφή της περιβόητης FoS είχε αποφασιστεί(κατόπιν απαίτησης της ΠΑ) το 2008 και οι υπογραφές θα έπρεπε να είχαν “πέσει” μέχρι το 2010 αλλά έφτασε τελικά το Σωτήριο Έτος 2020 για να δουν υπογραφές τα σημαντικά προγράμματα υποστήριξης.

Να σημειώσουμε ότι η σύμβαση ύψους 260 εκατομμυρίων ευρώ είχε περάσει από την Βουλή οι συμφωνίες πλαίσιο με την υπογραφή τους να έχει πραγματοποιηθεί στις  23 Δεκεμβρίου 2019.

Δηλαδή χρειάστηκαν δηλαδή εννέα μήνες για να υπογραφούν οι εκτελεστικές συμβάσεις και αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητούσε ολόκληρη τη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης, παρά το ότι είχε κυρώθηκε με νόμο!

ΠΗΓΗ https://www.pronews.gr

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: