Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Η Αρμενία είναι διατεθειμένη να συζητήσει μία πιθανή εκεχειρία

Ναγκόρνο – Καραμπάχ: Η Αρμενία είναι διατεθειμένη να συζητήσει μία πιθανή εκεχειρία

Τη διαμεσολάβηση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ δήλωσε ότι είναι διατεθειμένη να δεχθεί η Αρμενία.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών στο Γερεβάν δήλωσε ότι η χώρα είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τον ΟΑΣΕ για την επανεπιβολή της εκεχειρίας στον κυριαρχούμενο από τον αρμενικό του πληθυσμό θύλακο στο Αζερμπαϊτζάν, όπου μαίνονται εχθροπραξίες μεταξύ τοπικών πολιτοφυλάκων και του αρμενικού στρατού από τη μία, και των αζερικών ενόπλων δυνάμεων απο την άλλη με τη συνδρομή και της Τουρκίας, σύμφωνα με το Γερεβάν.

Την Πέμπτη η Γαλλία, η Ρωσία και ο Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή οι συμπρόεδροι της λεγόμενης Ομάδας του Μινσκ του ΟΑΣΕ, κάλεσαν τα δύο μέρη σε άμεση εκεχειρία. Ωστόσο η Τουρκία αντέδρασε αυθημερόν λέγοντας ότι οι τρεις αυτές χώρες δεν πρέπει να έχουν λόγο στη διαδικασία ειρήνευσης.

Η Ομάδα του Μινσκ συστήθηκε από τον ΟΑΣΕ το 1992 για τη διαμεσολάβηση μεταξύ Αρμενίων και Αζέρων για τον διαφιλονικούμενο θύλακο του Ναγκόρνο Καραμπάχ, στον νότιο Καύκασο.

Πηγή: Reuters

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: