Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πήραν αρμένικο χωριό οι Αζέροι – Ετοιμάζει ολική επίθεση η Αρμενία

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πήραν αρμένικο χωριό οι Αζέροι – Ετοιμάζει ολική επίθεση η Αρμενία  Ναγκόρνο Καραμπάχ: Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το Αζερμπαϊτζάν, το χωριό Μανταγκίς πέρασε στα χέρια των Αζέρων.

Μάλιστα κυκλοφορούν και βίντεο στο διαδίκτυο από την επιτυχία του Αζερμπαϊτζάν.Το χωριό βρίσκεται στην περιοχή που δέχτηκε τον μεγαλύτερο όγκο δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Οι Αρμένιοι, με φόντο τις συγκεκριμένες εξελίξεις, ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν όλη την στρατιωτική ισχύ που έχουν στην κατοχή τους, συμπεριλαμβανομένων και των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su-30 και Su-25.

Αρμένιοι αξιωματούχοι είχαν υποστηρίξει πως το Γερεβάν, αν εμπλέκονταν η Τουρκία υποστηρίζοντας το Αζερμπαϊτζάν με τα F-16 της, θα χρησιμοποιούσε τους Ισκαντέρ, όμως οι τελευταίες εξελίξεις άλλαξαν τον σχεδιασμό τους.Οι πύραυλοι αυτοί, βάρους 700 κιλών και εμβέλειας στόχου 500 χλμ, αναπτύχθηκαν στην Αρμενία από την Ρωσία, το 2006 ενώ το 2016 συμμετείχαν επισήμως και σε αρμενική παρέλαση.

Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν πως η ύπαρξη των συγκεκριμένων πυραύλων στην Αρμενία έχει οδηγήσει το Αζερμπαϊτζάν στην απόφαση να διεξάγει μικρής κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και όχι να μπει σε γενικό πόλεμο με την Αρμενία.Ενώ στην Αρμενία υπάρχει γενική επιστράτευση και πολεμικός νόμος, οι Αζέροι έχουν κηρύξει μερική επιστράτευση και στρατιωτικό νόμο, δίνοντας κατά πολλούς την εντύπωση πως δεν θέλουν να προβούν σε μακράς διάρκειας γενική σύρραξη με την Αρμενία.

Να σημειωθεί βέβαια πως το έδαφος στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (σ.σ. ορεινό και δύσβατο) δεν ευνοεί τις ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενώ βαρύς χειμώνας που πλησιάζει και δεν θα επιτρέψει την επέκταση των επιχειρήσεων για πολύ καιρό ακόμα.

Κοινοποιήστε το!
FacebookTwitter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: